Bloc personal,

dimecres, 15 de març del 2006

Bandada d'oques

Avui a 2/4 de 10 del vespre ha tornat a passar, una vegada més, una bandada d'oques per sobre de casa. Cada any passen i sempre els he anat veient. N'hi poden haver de 20 fins a 50... més o menys.

En la típica formació triangular. Són les típiques formacions migratòries. I aquest cop anaven de sud a nord. Però el més curiós és que pasen de nit i, amb la grandària de la Collada, passen sempre just per sobre de casa. O sigui que van cap el nord seguint la costa però a una certa distància (2-3 Km.) i han de superar petits desnivells del terreny, com ara la Collada... potser per això quan passen per damunt de casa, fent aquell soroll de graznidos els veig tan a prop.

La primera vegada que els vaig veure passar estava treballant al jardí de casa... segurament movent terra d'un cantó a l'altre abans que hi hagués res conegut com a jardí. Sí, sí... de nit. S'havien d'aprofitar totes les hores que tenia el dia...

I és un fet que personalment m'impresiona. Perquè a poca alçada veus un fenomen de la naturalesa en estat pur. Per molta tecnologia i desenvolupament que hi ha al món, veus que la naturalesa va fent el seu camí... i et preguntes, per què, ara que ve la primavera i comença el bon temps, les oques o gansos o com es diguin, van cap al nord... cap al fred.

Per mi, aquestes migracions d'aus, pel fet de passar just per sobre de casa, han estat un "senyal diví". Sempre m'agradat pensar que això vol dir alguna cosa... ni que sigui que ARRIBA LA PRIMAVERA. :DDD

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada