Bloc personal,

divendres, 3 de març del 2006

Photoshop Tips - 1


Com dic aquí, em sembla que PhotoshopTV ha estat, junt amb Podcast, un dels descobriments més importants dels últims mesos. Aquí, i sota aquest titular, Photoshop Tips, vull anar compartint l'aprenentatge del dia a dia... (ostres! què bé m'ha quedat això!).

En aquest primer Tip o tutorial explicaré els avantatges d'utilitzar els Smart Objects que ja he començat a utilitzar. La primera prova que he fet ha estat, per una feina d'un e-mailing de Venca, obrir el logotip de Venca amb Illustrator i arrossegar-lo directament sobre el document de Photoshop. També es pot fer copiar des d'Illustrator i enganxar a Photoshop. En la capa apareix un icone d'aquest tipus:

que indica que és un Smart Object.

Doncs aquest Smart Object té l'avantatge que el pots reduir i després ampliar sense perdre mai resolució. Només es perdrà resolució si s'amplia a més del 100% del tamany original de l'objecte.

Vegeu exemples reduint i ampliant el logotip amb una capa normal i amb Smart Object:

A l'esquerra és un document que l'obre a la resolució apropiada, però és un document amb una capa normal. Reduim la capa al 10% i fem Enter. I després ampliem al 1000%. Fem Enter altre cop. La imatge ha perdut resolució. Treballant d'aquesta manera hem d'anar "a tiro hecho". No podem ampliar i després de reduir, doncs perdem qualitat en la imatge.

En canvi a la dreta hem fet exactament el mateix, però en aquest cas hem col·locat l'Smart Object i encara que haguem reduit, com va a buscar l'arxiu original, després d'ampliar no perd mai resolució.

Aquest exemple és per un objecte vectorial. Però he provat amb imatges TIFF i el funcionament és el mateix. Amb l'avantatge que si en un moment donat vols editar aquest Smart Object, fent doble clic pots modificar l'objecte incrustat. A fi de comptes té un funcionament semblant al fet de col·locar imatges en Quark o FreeHand.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada