Bloc personal,

dimarts, 4 d’abril del 2006

Photoshop Tips - 3

Feia dies que no veia els capítols de Photoshop TV. Així que, tot i que ara mateix estic fins el coll de feina, necessito "respirar" i aclarar-me les idees... i què millor que parlar d'un nou tutorial. En el tutorial d'avui explicarem com millorar sensiblement algunes imatges (evidentment aquí impera el sentit comú, i està clar que les imatges que estan malament, malament estaran sempre, per molt retoc que li facis... i que com més retoc facis, més "artificials" quedaran...) que els hi falta per exemple una mica de contrast o defició. I ho farem per mitjans diferents dels habituals de tocar Brillo/contraste o senzillament saturació.

El retoc és bastant senzill de fer. Per tant es recomana, primer provar-lo. Què tal queda. Provar a canviar els valors. I després val la pena crear una acció amb l'opció de variar valors, per si en un altre tipus d'imatge li calen altres valors.
Començarem obrint la imatge a retocar. Comprovarem que està en RGB o CMYK.
El següent pas és canviar-la a un mode no gaire habitual: el Lab Color.
Observarem que, al igual que en imatges en RGB ens crea 3 canals, però que actuen de manera diferent. Seleccionarem el canal de lluminositat (Lightness).
Li aplicarem la màscara d'enfoc (Filter -> Sharpen -> Unsharp mask...)
I ho farem amb aquests valors. Si volem ho podem aplicar un parell de vegades. I atenció a aquests valors perquè excepte el Threshold (que jo li acostumo a posar 0) són uns valors molt bons per enfocar mica en mica una imatge borrosa. I és preferible fer-ho vàries vegades que no pas una amb valors més alts...
Finalment tornem la imatge al seu mode original RGB o CMYK i observareu que la imatge ha guanyat en definició i, segons quina sigui la imatge a retocar, en color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada