Bloc personal,

diumenge, 19 de juliol del 2009

Diego El Cigala al FIMPT


Potser no hi té massa a veure aquí (o sí...), però ahir vam anar amb les entrades pagades a veure a Diego El Cigala al FIMPT.

Venia presentant el seu últim disc Dos Lágrimas i a part d'ell mateix a la veu portava un quartet de músics en l'acompanyament: Jaime Calabuch Jumitus al piano, Yelsy Heredia al contrabaix, Sabú Suárez Porrina a la percussió i Diego Moreno Morao a la guitarra.

Això és el que diuen a la programació de Diego El Cigala del FIMPT:
DIEGO EL CIGALA (ESTAT ESPANYOL): DOS LÁGRIMAS
Flamenc amb estrella
Gira de presentació del nou CD


www.elcigala.com

Amb els inoblidables batecs d’èxit del treball sensacional compartit amb Bebo Valdés, aquell Lágrimas negras que tants premis i reconeixements de públic i crítica ha recollit, amb un milió de còpies venudes, el cantaor Diego el Cigala, Ramon Jiménez Salazar, arriba a Vilanova i la Geltrú. Els seus concerts són tota una exhibició de talent i emoció. Tothom l’assenyala com un dels relleus naturals, tant per les seves aptituds com per la seva capacitat d’impacte popular, del mestre Camarón de la Isla, tot i que ell mateix assegura que Camarón no té relleu ni en tindrà mai. Fill del cantaor José de Córdoba i d’Aurora Salazar Motos, germana del mestre Rafael Farina, el Cigala ha demostrat amb els seus treballs en solitari, fets amb una cura especial, una sensibilitat fora de mida i un detallisme estètic excepcional. La seva visió del flamenc té tots els ingredients per perdurar: al respecte gairebé purista de la tradició i al classicisme hi afegeix un interès pel present i per l’obertura estilística que el fa contemporani i assequible.

Diego el Cigala va guanyar el Grammy Llatí 2006 al millor àlbum flamenc amb Picasso en mis ojos, un altre treball excel·lent, i juntament amb Bebo Valdés també va aconseguir el Grammy Llatí al millor vídeo musical versió llarga amb Blanco y negro, dirigit pel prestigiós cineasta Fernando Trueba. Són dos premis que confirmaven la seva carrera excel·lent que dos anys abans havia obtingut l’altre Grammy per Lágrimas Negras -també amb Bebo Valdés-, tres Premis de la Música, cinc Premis Amigo, un Premi Ondas, el Jazz Edison Award a Holanda, el reconeixement de l’emissora britànica BBC Radio 3 i l’àlbum de l’any al rotatiu nord-americà The New York Times.

El seu darrer treball, Dos lágrimas, que presenta al magnífic marc de la plaça de la Vila vilanovina, fa lluir la veu preciosa de Diego el Cigala, una veu de caramel que aboca el cor en tot allò que canta. Cobles, tangos, boleros, guaguancós i danzones, configuren un exercici de saviesa orfebre difícil de repetir, amb un bon nombre de cançons conegudes com María de la Ó o Dos gardenias. Per alegrar l’ànima.

Diego el Cigala participa per primer cop al festival de Vilanova i la Geltrú.


Intèrprets:
* Diego el Cigala, veu
* Jaime Calabuch Jumitus, piano
* Yelsy Heredia, contrabaix
* Sabú Suárez Porrina, percussió
* Diego Moreno Morao, guitarra

Discografia recent:
* 2004 / Lágrimas negras
* 2006 / Picasso en mis ojos
* 2008 / Dos lágrimas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada