Bloc personal,

divendres, 25 de desembre del 2009

La legalitat/il·legalitat del P2P



Javier F. González Martín & Asociados és un bufet que com advocats escriu/en habitualment un parell de pàgines d'índole legal a la revista Visual, ara el torno a citar per posar els punts sobres les is en el tema P2P/internet que, arrel del ja famós manifest (i també de la ineficència en les explicacions de la ministra amb l'Avantprojecte de Llei d'Economia [reflexió: les eleccions no les guanyen els partits... les perden els governs amb la seva mala actuació...] que per cert, després de tantes anades i venides continua estan tot exactament on estava: no s'ha mogut res ni sembla haver-hi intenció de moure res... deuen pensar que amb el temps la gent es cansarà de protestar).



Doncs el que diu és que tot i que en el P2P no s'hagi declarat mai ningún culpable a Espanya (un cas però per un pacte) no vol dir que sigui legal el que han posat "en lletra ben gran" alguns diaris d'aquest país. Així doncs, el que diu és:



"La còpia d'obres protegides a través de les xarxes P2P no és un delicte perquè falta l'ànim de comercialització, pero és un il·lícit civil perquè infringeix normes de la Llei de Propietat Intel·lectual al fer-se sense el consentiment del titular. Això és diametralment diferent de dir que la descàrrega és completament legal...



(tal i com molts internautes, bloggers de prestigi com Enrique Dans o els mitjans de comunicació més documentats com el mateix El País (17/06/09) afirmen: "En España la descarga de archivos por programas P2P es completamente legal, aunque estén sujetos a derechos de autor. Ningún usuario ha sido condenado por hacerlo")".







Un article interessant d'un autor que ja en l'afer Creàtica vaig documentar amb permís del seu autor, Javier F. González Martín & Asociados, en un PDF de "Derechos de autor por cuenta ajena" amb contingut ben explicatiu d'aquell tema que, jo personalment, prefereixo oblidar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada