Bloc personal,

diumenge, 9 de maig del 2010

Restyling del web



Tenim nou web. "Oh! però si és pràcticament igual!", dirà més d'un. Potser sí... Si més no li hem fet un rentat de cara. Pràcticament no s'observarà a nivell estètic perquè, tot i que els canvis són prou visibles, els principals canvis han estat a nivell de codi: hem començat a introduir etiquetes de CSS3 i HTML5. El futur ja és present... ;-)

Justament per aquest fet, a peu de pàgina fem una anotació referint-nos als navegadors que suporten millor CSS3 i HTML5. És un tema en constant canvi, però ara mateix qui millor suporta aquests estàndars són en primer lloc amb certa diferència Chrome, seguit per Firefox i Safari. També poden escollir altres navegadors 'compatibles'. Però el que volem fer entendre per sobre de tot, és que Explorer no ho és i aquest fet acabarà donant més maldecaps que altra cosa. És una qüestió que a la curta o la llarga, o entra en els estàndars que marquen els diferents consorcis o acabarà per no funcionar. Per això quan abans l'usuari final acabi entenent això, tot rutllarà millor.

L'objectiu final del nou web era unificar els dos webs operatius fins el moment que diferents clients consultaven indistintament: www.ricardvilanova.com i www.estudimelic.com. En quan als aspectes gràfics, per un cantó hem unificat la visualització del banner principal, però de manera que en un moment determinat es pot personalitzar per a cada pàgina. La botonera de navegació també és nova; s'han mantingut els elements gràfics que representaven cada secció principal, però ara té més presència i destaca més. I conjuntament a la botonera s'ha introduit un cuadre de cerques, bàsic quan el contingut es comença a multiplicar.
En el cos central on es mostra el contingut l'hem dividit en dues parts: la part del contingut en sí sobre fons blanc i la part dreta on, de moment, gaudim en tot moment d'un llistat i breu descripció dels últims projectes realitzats. En la part del contingut hem creat un altre banner que de moment és únic però està previst personalitzar en el futur per cada pàgina.
Finalment, en la part inferior tenim el peu on es resumeixen els principals enllaços del web.

Qui vulgui veure la versió anterior per comparar-les, aquí les té:

Ja posats, per unificar criteris també s'han tocat la de l'autor, Ricard Vilanova. Per comparar:

En un moment donat hem tingut dubtes de l'aspecte final que havia de tenir. Com això ara és ràpidament editable a través del CSS o hem provat amb el fons original i amb un altre més suau. Podeu dir la vostra si voleu:
S'admeten tot tipus de comentaris.

Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada