Bloc personal,

dimecres, 4 d’agost del 2010

34 Festival de Jazz de Vitoria 2010


Feia dies que anava mirant si emetien, com l'any passat, el Festival de Jazz de Vitoria per la 2 de TVE, perquè fa dies que estaven fent el Festival de Blues de Cazorla i em va semblar que si en feien un, bé podrien emetre també l'altre... Doncs no he trobat res. Però avui, de matinada, he vist que l'estan fent. I és el segon dia. I al web de TVE res de res... :(

En tot cas, el que hi ha previst que emetin són aquests concerts:

Lunes 2 de Agosto   
Bireli Lagrene Trío con Didier


Martes 3 de Agosto
Gonzalo Rubalcaba sexteto


Miércoles 4 de Agosto
Larry Carlton


Jueves 5 Agosto
Buddy Guy


Lunes 9 Agosto
Joshua Redman Double Trío


Martes 10 de Agosto
Dianne Reeves


Miércoles 11 de Agosto
Randy Crawford & Joe Sample


Jueves 12 de Agosto
Freedom Band (Chick Corea, Kenny Garrett, Christian McBride, Roy Haynes


Lunes 16 de Agosto
Dee Dee Bridgewater (edición 2009)
Ara m'agradaria saber per què nassos no els emeten com TVE a la carta amb tanta difusió que en fan.

Avui mateix està sonant Gonzalo Rubalcaba sexteto i el trompeta (fliscorn també), que no tinc idea qui és, tot i que no és l'estil que més m'entusiasma, sóna de vici: un 'fenómenu'... ;-)

Al web del festival diu això:
Gonzalo Rubalcaba nació en La Habana (Cuba) en una familia rica en la tradición artística de su país. Su padre, el también pianista Guillermo Rubalcaba, le hizo escuchar desde muy joven a Beny Moré, a la Orquesta Aragón, a Irakere... 
Su talento fue apadrinado por músicos de su país como Paquito D’Rivera o Chucho Valdés. En 1985, cuando él crea el Grupo Proyecto es descubierto por Dizzy Gillespie, que se transforma en su mentor junto a Charlie Haden. Ambos consiguen que actúe en los Festivales de Montreal y Montreux, Es precisamente junto a Charlie Haden con el que debuta en España, en el Festival de Jazz de Vitoria-Gasteiz, en 1992 en el Jazz del Siglo XXI, junto a su batería de muchos años Ignacio Berroa.
Conocido por su virtuosismo al piano, sus más recientes trabajos han demostrado una madurez que le han transformado en uno de los pianistas de jazz vivos más importantes de la actualidad. 
Su sexteto en Vitoria estará compuesto por Michel Rodríguez (trompeta); Yosvany Terry (saxo); Matt Brewer (contrabajo); Marcus Gilmore (batería) y Pedro Martínez (percusión). 


Per tant el trompeta que tant m'ha al·lucinat és Michel Rodríguez! Sempre s'aprenen coses noves... Un concert de molta qualitat, sense dubte! (Al final el saxo era una altre: un tal Will... i el sextet era un quintet: només bateria, un altre també i sense percussió)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada