Bloc personal,

divendres, 5 de novembre del 2010

Carlos López & The Last Minute Experience

Ahir al vespre, a la primera sessió del Jamboree, vaig xalar com una criatura amb el treball d'en Carlos López: The Last Minute Experience. De fet, la meva particular programació em va portar a escoltar-los per saber-ne més dels diferents trompetes del panorama nacional, però per coses de la vida i imprevistos o canvis de programació, en l'últim concert de justament la setmana passada, el de Dimitri Skidanov Sextet en el que estava anunciat el Julián Sánchez i, o bé per error de la programació o bé perquè el van substituir "a última hora", ja vaig poder conèixer el Voro García. I com ja em va agradar molt anava molt ben predisposat, si bé és veritat que The Last Minute Experience era una proposta justament oposada, doncs l'altre dia els temes eren de jazz de la primera meitat del segle XX molt ben adaptats, això sí, i el d'ahir era més drum'n'bass i funk millor interpretat si cal... Em va recordar, en alguns moments, el sorprenent Pere Foved del març... (ostres! hauria dit que feia més d'un any i només han passat 6 mesos!)

Primer mirem què en deien en la presentació del web de Jamboree:
"Des de sempre –des dels temps gloriosos dels acidjazzeros Free Love Makers- la cava de la plaça Reial ha reservat una part de la seva programació als rítmes més sincopats. En aquest cas, l’encarregat de fer suar la samarreta serà el bateria gallec Carlos López, un músic format a Barcelona i als EUA, amb un currículum que inclou col·laboracions amb els ravalers 08001. No en va, en la seva música es respira el funk mestís del barri més bastard de la ciutat. A The Las Minut Experience, el disc que presentarà, ha col·laborat DJ Panko, de Ojos de Brujo. Al Jamboree, vindrà escortat per un front sonor de proporcions majestuoses, en el qual destaca la secció de vents. Una banda que farà moure el personal a ritme de jazz, drum’n’bass i funk."
Coneixem ara qui són The Last Minute Experience:
  • Carlos López bateria,
  • Mc Stormy veu,
  • Voro García trompeta,
  • Enrique Oliver saxo tenor,
  • Oscar da Graça piano i teclats midis,
  • i Paco Dicenta baix elèctric (de set cordes!!!).

I efectivament, a part del mateix Voro García que ja coneixia de l'últim concert, l'altre conegut era el saxo tenor, que també en vaig fer menció especial, l'Enrique Oliver. I si ja vaig explicar el què de cadascun en l'altre concert, en aquest que eren el bo i millor... doncs encara més. Tots a una i sabent exactament què fer en cada moment.

Molt divertida l'anècdota d'en Carlos López explicant que, com era el seu sant, invitava a tots els assistents amb caramels... un punt al seu favor de posar-se el públic a la butxaca! Va explicar que la meitat dels components eren gallegs, com ell mateix, que vivien i es movien entre Galícia i Portugal i l'altre meitat residents a Barcelona

En el CD que he comprat a l'iTunes Store i del que en podeu escoltar alguns talls hi han 8 temes, que si fa no fa van ser els que va presentar en el concert d'ahir:
  1. Brooklyn Cats Bipolarity
  2. Don't Stress Me Out
  3. Orion
  4. Relax
  5. Shine On You Crazy Diamond
  6. Techn
  7. Retelling
  8. If You Wear That Velvet Dress
    ... tot i que en el CD s'escolta una veu de dona molt suggerent i agradable, al concert, si li hem de posar pegues, hi va haver un excés de rapejador, pel meu gust (suposo que per compensar la manca de la noia) i potser en algun solo massa freejazz que a mi no m'acaba de fer el pes tot i que sé que ho feien de conya i sabien el que feien. Un altre però pel meu gust, va ser que al principi el baix se sentia però no s'entenia... no sortia un so net i clar... se sentia un barullo en els greus i no es podia escoltar la línia melòdica amb claredat d'aquest. Però estava tot molt ben compensat i es pot dir que hi havia de tot.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada