Bloc personal,

dimarts, 10 de maig del 2011

Com destruir la "credibilitat social" a les xarxes...



Fa temps que segueixo blocs, a través de subscripcions de RSS, en els que es parla de màrqueting i, en els últims temps, les entrades i comentaris van encaminats majoritàriament a la interacció amb les noves xarxes socials. Es parla sovint de la dura tasca de promoure, posicionar marques i ser un expert en aquests àmbits i de les poques expectatives salarials que acaben tenint els nouvinguts justament per la falta de coneixement en aquest nou sector. Es parla del concepte de la reputació social. Moltes marques s'"apunten" a les xarxes socials per buscar notorietat i sense un pla previ amb cara i ulls això que busquen se'ls pot tornar en contra.

Realment si busques un expert de veritat en aquests temes i li acabes pagant el que costa, pot sortir per un ull de la cara. Encara que, com sempre, hi ha gent que s'anuncia que en sap de tot i realment de vegades tot just acaben de fer un curset, digues-li màster si vols, i en realitat van més perduts que un mateix... almenys jo em qualifico a mi mateix com un gran ignorant (el de sempre, no sóc especialista ni estic qualificat en gran quantitat de feines i finalment les faig millor que "els que tenen l'autoestima alta" i s'autoqualifiquen experts).

El cas és que per tenir una mica idea de tot, la meva formació funciona a base d'assaig-error. I ha estat així com he perdut la "credibilitat social" que tenia amb Estudi Melic a facebook. Tenia un llistat important d'amistats incorporades que llegien (o no) les anotacions que estaven vinculades amb el bloc de projectes d'Estudi Melic. Ha estat fa una setmana que m'he donat compte que, fent proves amb les opcions editables de facebook, feia ben bé un any que havia donat de baixa el compte d'Estudi Melic a facebook!!! I per tant ara, quan l'he tornat a donar d'alta, no tenia cap ni una amistat... A més el perfil ara és nou i, tot i que conservo les anotacions importades i les dades principals que hi vaig introduir, per exemple l'enllaç que portava del web a facebook era inoperatiu.

Bé... més val tard que mai, que diuen... i ara ja està arreglat.

PD: em sembla que també he perdut els dominis http://www.facebook.com/ricardvilanova i http://www.facebook.com/estudimelic, el primer en favor d'un altre Ricard Vilanova que hi també al facebook, però d'això no n'estic tan segur... En tot cas ara només apareixen seguint la pista a través d'una cerca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada