Bloc personal,

dilluns, 13 de juny del 2011

Orquestra de Cambra del Garraf, Cor de Cambra Isquiones i Coral Bitxac



Gràcies a la invitació que se'm va fer des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vaig poder assistir a un dels concerts d'inauguració del nou Auditori Eduard Toldrà.

No és que la música clàssica em cridi massa l'atenció, però he de dir que, tot i que se'm va fer un pél llarg, el concert va estar d'allò més bé. I dic llarg, perquè amb la mitja part inclosa van ser prop de 2 hores i mitja.

En la primera part hi va participar l'OCG. Amb una dotzena de violinistes, 5 violes, 4 violoncels i 2 contrabaixos, als que se li van sumar en un moment donat un parell de trompes, una flauta travessera, un oboè, un clarinet i un VolksWagen Polo... vull dir un fagot... ;-) Van interpretar obres de Eduard Toldrà, que dóna nom a l'auditori, i de Leonora Milà.

En la segona part s'hi afegiren el cor, la coral i un tenor i un baríton. En total, poca broma, més de 60 cantants! Van interpretar la Missa de Glòria de Puccini. I la veritat és que amb tantes veus, van ser diferents els moments en que se'm va posar la "gallina de piel". En la part de vents van aparèixer també un trombó i una trompeta.

A destacar:
  1. el to didàctic del presentador,
  2. la presència, dues files més enrera, de la Leonora Milà que va rebre grans aplaudiments,
  3. i els grans aplaudiments a la Isabel Pla (directora "a l'ombra" de les corals) no sé si en clau política com acomiadament a la tasca de la regidoria o realment per la dura feina de dirigir 60 veus (realment em va sobtar).

Dirigia Salvador Brotons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada