Bloc personal,

diumenge, 24 de juny del 2012

Descarregar vídeos de YouTube (anotació personal)

No sé quantes vegades ho he fet, però com passa tant de temps entre una i altra sempre ho acabo oblidant. A més, em sembla, que això ha anat canviant amb el pas del OS i les opcions de privacitat i bloqueig de vídeos... En tot cas, aquí una anotació personal de com descarregar vídeos de YouTube.



Opció 1:
Descarregar-se l'aplicació MacTubes.

Opció 2:
En cas de que algun vídeo estigui mig bloquejat i MacTubes no tʼho permeti, la següent opció és utilitzar Safari i la caché enmagatzemada... Aquest procés és una mica més lent i sʼha de fer la descàrrega fins a 3 cops perquè els vídeos estan pensats per a reproduir-se per streaming:
  1. Primer has de trobar el vídeo que vols i assegurar-teʼn que és el que vols. Després has de seleccionar la qualitat a la que vols el vídeo. Millor fer una pausa si volem una qualitat mínimament decent. Si no tenim cap altra finestra en Safari millor que millor. Anem al menú Finestra > Activitat. Busquem lʼarxiu que ocupa més memòria i que sʼestà descarregant en aquest moment (descàrrega 1a).
  2. Fem doble click en lʼenllaç dʼaquesta Activitat i seʼns obrirà una nova finestra en el navegador però aquest cop només amb lʼarxiu de vídeo. Fem pausa i esperem que acabi de carregar-se (descàrrega 2a).
  3. Ja amb la càrrega finalitzada, copiem la URL de la barra dʼadreces i, fent click al botó descàrregues (a la dreta del camp del cercador), seleccionem qualsevol arxiu ja descarregat i fem Enganxar. En aquest moment lʼarxiu sʼestà descarregant de veritat (descàrrega 3a) a la carpeta Descàrregues o on tinguem per indicat que el navegador ens deixi les descàrregues.
Normalment lʼarxiu es dirà videoplayback.mp4. Només hem de canviar-li el nom (si volem) i, en el meu cas, cap a Pel·lícules dʼiTunes per poder sincronitzar amb lʼiPad.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada