Bloc personal,

dimarts, 12 de març del 2013

Fent un web. Pas a pas
#03.- Capçalera i peu

En aquest punt considero important deixar fixats la capçalera i peu perquè seran els elements comuns de totes les pàgines i serà el que donarà continuitat i consistència al web.

Primer posem les imatges de fons de la capçalera i del peu si en porta. I deixem pel final la barra de navegació que és el que porta més feina... no pel fet de posar-hi les imatges, sinó per la interactivitat que se li ha dʼaplicar.

Finalment introduirem els enllaços al peu de pàgina. El peu de pàgina, a part dʼoferir les dades principals de contacte, acostuma a ser un mapa web de tot el lloc. Des dʼaquesta zona sʼhauria de poder accedir a qualsevol pàgina del lloc amb un sol clic.

En aquesta versió del web (3.0) he obviat el texte als botons* en estat de repòs, però amb la funció hover mostrarem el seu significat. Les funcions repòs i hover sʼacostumen a fer només amb CSS, però estava buscant una cosa especial més enllà de la funció hover. Repeteixo una vegada més que no sóc programador però mʼapasiona el poder del codi font (HTML + CSS + JavaScript) i tenia clar que en un moment o altra faria servir alguna llibreria jQuery de JavaScript.

La veritat és que hi havien opcions molt interessants amb jQuery de mostrar el contingut dels botons amb la funció hover, però amb un simple CSS es pot solucionar el petit detall de lʼhover dels botons. Així quedarà finalment la cosa:






(*) Encara recordo, com anècdota, el moment en que un “reconegut” programador local em deia que els botons de la barra de navegació no podien ser imatge... que havien de ser texte perquè sinó no sʼindexaven en els cercadors... potser en aquell moment aquest “reconegut” programador no coneixia la funció z-index per amagar el texte dʼun botó en forma dʼimatge (mantenint els avantatges de la indexació com a texte i els avantatges de la imatge com a força visual gràfica)... ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada