Bloc personal,

dissabte, 15 d’abril del 2017

Segon origen (2015)




[461]

Una altra ocasió desaprofitada…

Té coses que estan bé, sí, però era una ocasió única per fer-ne una pel·lícula amb cara i ulls i s’ha quedat, com sempre, a mig camí. Sense explicar res del que és realment important de la novel·la. Mira si és trist que, un actor secundari –el Sergi López– agafa més protagonisme en pocs minuts que els actors principals en tota la pel·lícula. Molt malament… :(

Hi han coses ben treballades visualment, però totalment superficials. I per altra banda coses importants –independentment de si en el moment de l’adaptació als temps actuals se n’eliminen d’altres– no estan mínimament explicades, com per exemple com aprèn medicina o mecànica en Dídac. Està bé, per exemple, el canvi climàtic, que el generador d’energia solar continui funcionant i que hi hagin mòbils, però perquè ha deixat tot de funcionar?, com ho arregla en Dídac?, hi han extraterrestres o és causa natural? No tenen dubtes en cap moment?, no intenten esbrinar perquè ha mort tothom?, com han mort?, perquè les màquines han deixat de funcionar? En 30 segons que està el Dídac dintre l’aigua, es fa de seguida de nit o cobert de núvols foscos? Explica-ho, collons! No hi ha plantejament de dubtes, ni es fan preguntes. Ho accepten tot tal com els ve. Penso que era bastant fàcil fer quatre picades d’ullet, quatre detallets “sense importància” que no afectessin la línia argumental, a la gent que va crèixer amb la novel·la bullint-li al cap. He dit!

I no vull fer cap comentari dels efectes especials… fa deu anys els feien millor… Ja se m’ha escapat! ;-) Ni dels errors típics –i comprensibles si vols– de veure males herbes recentment tallades a la vora de la carretera, talment passa a The Walking Dead.



IMDb (4,4):
“L’Alba, de 20 anys, i en Dídac, de 10, són els únics supervivents d’una catàstrofe que ha devastat el planeta. La seva supervivència marcarà un nou començament per a la humanitat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada