Bloc personal,

dissabte, 29 de juliol de 2017

Star Trek: Generations (1994)
[510]

Un pèl enrevesada…

Doncs sí, una mica complicada la trama de la pel·lícula. També és veritat que només l’he pogut anar veient a trossos i hi ha coses que se m’han escapat a la primera, per la qual cosa he hagut de repasar moments claus per entendre la història. El que és segur és que, quan la vaig veure la primera vegada –i les següents si l’he tornada a veure– no la vaig entendre. Sí el principal, però no el perquè de cada cosa.

És la primera pel·lícula amb els nous personatges Picard, Riker, Data, Geordi, Worf, Beverly i Troi de la sèrie Star Trek: The Next Generation (1987-94) i continuació d’aquesta. I per tal de fer oficial el lliurament de relleu pel que fa a pel·lícules, surten els personatges de la sèrie original (1966-69) i de les 6 primeres pel·lícules (Kirk, Spock, McCoy…). Concretament Spock no surt; només Kirk, Scotty i Sulu (Uhura tampoc), però ja s’entén el que volia dir…

En el moment que es va rodar i estrenar aquesta pel·lícula (1994) acabaven d’emetre per televisió les 7 temporades de la sèrie Star Trek: The Next Generation (1987-94). Solapadament, també van començar a emetre una nova sèrie, Star Trek: Deep Space Nine (1992-99), però aquesta pel·lícula presenta els personatges televisius d’Star Trek: The Next Generation (Picard, Riker, Data…) introduint-los amb els personatges de la sèrie original (1966-69) i les 6 primeres pel·lícules (Kirk, Spock, McCoy…). Aquesta és la 7a pel·lícula, però aquesta i les següents no portaran número.

Tot i que feia bastant que s’havia acabat la sèrie original (1966-69), durant la dècada dels ’80 (1979-86) ja havien fet les 4 primeres parts de les pel·lícules, i justament mentre per televisió anaven fent la sèrie amb aquests nous personatges (Star Trek: The Next Generation), encara van fer les parts 4a, 5a i 6a amb els personatges originals. Ara que ja havien acabat les 7 temporades d’Star Trek: The Next Generation (1987-94) i entre la 2a i 3a temporada d’Star Trek: Deep Space Nine (1992-99) és quan s’estrena aquesta 7a part de les pel·lícules.

APUNTS: La pel·lícula té dues parts, una en la que apareixen els personatges de la sèrie original (1966-69) i de les 6 primeres pel·lícules (1979-91), i una altra en la que surten els personatges d’Star Trek: The Next Generation (1987-94). Els títols de crèdit comencen justament amb la inauguració d’una nova nau: la USS Enterprise NCC-1701-B. Els personatges només hi són a la nau en qualitat de convidats i al final d’aquesta primera part el resquitlló d’una ona electromagnètica s’emporta el capità Kirk i el donen per mort. En realitat ha estat transportat a un llimb temporal anomenat Nexus, excusa per retrobar els dos capitans –Kirk i Picard– separats amb 100 anys de diferència per lluitar conjuntament contra el dolent de la pel·lícula.

En la segona part utilitzen la USS Enterprise 1701-D que és la que ja apareix a mode de presentació de ”com funciona una nau” en el primer capítol de la sèrie Star Trek: The Next Generation (1987-94). És una nau totalment nova perquè les aventures de la sèrie original (1966-69) i les 6 primeres pel·lícules estan ambientades en la segona meitat del segle XXIII (2266-69) i, en canvi, Star Trek: The Next Generation (1987-94) i aquesta pel·lícula corresponen a la segona meitat del segle XXIV (2364-70). Al final de la pel·lícula la nau és destruïda per parts: la part del motor és destruïda a l’espai per una explosió del motor després d’un atac Klingon i la part del plateret després de xocar contra el planeta –dos cops ;-)–.

Una altra cosa curiosa que he trobat: Worf és un personatge “principal” a la sèrie Star Trek: The Next Generation (1987-94) i òbviament en aquesta pel·lícula. És un Klingon, però apareix per primera vegada en el judici que li fan al capità Kirk a la 6a i última pel·lícula dels personatges originals a Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991). Què carai hi pinta aquí si hi han 100 anys de diferència? Espero descobrir-ho dins les 7 temporades de Star Trek: The Next Generation (1987-94)…IMDb (6,6):
“El capità Picard amb l’ajut del –suposadament mort– capità Kirk han d’aturar a un boig disposat a assassinar a escala planetària per entrar en una cinta d’energia.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada