Bloc personal,

dimarts, 5 de desembre del 2017

La chica a la orilla del mar 2 (2011)




Inio Asano (guió, dibuix i tinta)
(Umibe no Onnanoko - A Girl on the Shore)

[ Manga seinen, slice of life, eròtic ] (ed. 2014)
Milky Way Ediciones



[45]

Mestratge…

Quina manera de dibuixar ulls… expressions en les mirades. No he vist ningú que ho pugui fer com Asano. Veient aquestes “obres secundàries” com La chica a la orilla del mar acabes entenent com ha pogut fer tot el que ha fet, doncs acabes veient-ne el procés evolutiu de la seva feina. És més, el tant elogiat ara mateix Dead Dead Demons Dededede Destruction em sembla una broma per passar l’estona i relaxar-se… tal i com, de fet, sembla ha manifestat en alguna entrevista.

I sobretot, el ritme. Fa el que vol amb el ritme de l’obra, l’accelera, el pausa, ara fons molt angulats per generar tensió, ara “escoltes” com parla un personatge però et mostra una altra cosa… Jo estic veient una pel·lícula de les bones! Ben rodada i ben parida! I els fons, aquests fons “massa” fotogràfics que al principi em molestaven una mica, ara els trobo genials!

El que estic processant ara mateix és que La chica a la orilla del mar la va començar a publicar el 2009 i no la va acabar fins el 2013… això vol dir que mentre anava publicant una cosa, en feia paral·lelament una altra. Mentre anava publicant Buenas noches, Punpun va fer al mateix temps La chica a la orilla del mar:





Whakoom:
“Ella, submisa i freda. Ell, arrogant i trastornat. Passat l’estiu, Sato i Isobe s’hauran d’enfrontar a la precarietat dels sentiments, al dolor i al final de la il·lusió.”






10 capítols - 216 pàg. + cobertes (rústica amb tinta metàl·lica) + sobrecobertes (plastificades mate) - 130 x 180 mm (14 mm gruix)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada