Bloc personal,

diumenge, 25 de febrer del 2018

Nightbreed (1990)



Direcció: Clive Barker
Guió: Clive Barker
Actors: Craig Sheffer, David Cronenberg, Charles Haid, Hugh Quarshie, Doug Bradley



[579]

Estrafolària…



Boone és un noi (prototip de l’època amb texans, samarreta blanca, jaqueta de cuir) que té problemes amb els malsons i ha d’anar al psiquiatre. Sempre acaba somiant el mateix, un lloc anomenat Midian on hi han tot tipus de monstres com en una gran bacanal. Paral·lelament hi han hagut una sèrie d’assassinats i el psiquiatre el convenç que ha estat ell, doncs aquell tipus d’al·lucinacions només poden venir d’una ment malaltisa. Mentre li deixa un dia perquè es presenti davant la policia li dona un medicament per tractar-lo.

Un camió l’atropella i acaba a l’hospital on li diuen que el que ha pres no és liti com es pensava sinó un tipus d’al·lucinogen casolà. A l’hospital coneix un individu que sembla una mica tarat i comença a parlar de Midian. Quan Boone li pregunta per Midian, li explica on està i que per acompanyar-lo hi ha d’anar amb la seva altra cara. Tot seguit es comença a tallar la cara i s’arrenca la pell del front i cuir cabellut. A tot això apareix el psiquiatre amb la policia inculpant-lo a ell dels assassinats i d’haver provocat aquest desastre. Boone fuig.

Boone es dirigeix a Midian, que no és més que un cementiri, o la part soterrània del cementiri, on hi han tota mena de monstres –bàsicament sers deformes–. Un dels monstres, contrariant la llei vigent entre els monstres, se’l vol menjar i li clava una queixalada, però acaba fugint.

Al sortir del cementiri hi ha la policia esperant-lo amb el psiquiatra en primera fila, que se li acosta i, després d’unes breus paraules, diu “arma” i s’aparta en el moment que tot el gruix de la policia comença a disparar-lo. Boone és mort i portat al dipòsit de cadàvers on li treuen les bales del cos. En un descans dels forenses, Boone retorna a la vida per la mossegada i escapa.

La seva xicota vol saber què està passant i busca Midian, el lloc on van matar el seu xicot i el lloc on es pensa que han segrestat el seu cos. Quan està a punt d’arribar coneix una noia en un bar que l’acompanya. Quan entra al cementiri la companya espera fora, en el moment en que apareix el psiquiatre que en realitat és un psicòpata assassí en sèrie que li volia carregar els morts a Boone, i mata la noia.

Boone mentrestant comença a conèixer Midian des de l’altre cantó, des de la mort, i comença a entendre que en realitat són “la raça de la lluna”, races antigues anteriors al ésser humà que han estat perseguides i exterminades des de l’inici dels temps.

Boone i la seva xicota es troben, però apareix la policia que el deté. La seva xicota torna a Midian a buscar ajuda, en el moment que tota la polica es comença a carregar d’armes per destruir Midian. La seva xicota i alguns monstres ajuden a Boone a sortir de la presó i es dirigeixen tots junts a Midian a intentar salvar-lo.

Hi ha una gran batalla final, bastant desigual a favor dels policies i les patrulles civils armades. Amb tot l’embolic el psiquiatre intentant matar la noia, fins i tot apunyala Boone, però estant mort no hi pot fer res. Boone finalment mata el psiquiatre. Boone sembla ser algú que havia de portar la profecia entre les races de la nit i aconsegueix desfer-se de la policia, tot i que abans la policia aconsegueix destruir tot el lloc.

Boone és l’encarregat de trobar un nou lloc pels monstres i la seva xicota vol acompanyar-lo. Boone diu no, però la xicota s’apunyala ella mateixa i demana a Boone que la converteixi. Ara tots dos són els encarregats de salvar els sobrevivents.



En castellà en diríem bizarra. En tot cas qualsevol dels seus sinòmis és vàlid: estrambòtica, estravagant, excèntrica i rara… molt rara. Se suposa que és de por, però realment l’únic que hi pot haver és interés per veure els “mostres”, tot un “túnel del terror” amb els millors freaks. Era l’època en que feia gràcia veure “mostres” creats a partir de simple maquillatge, amb alguna pròtesi o, com és el cas, amb tot el “nino” complet, cosa que feia molt bé el creador dels Teleñecos Jim Henson. En aquesta pel·lícula no hi té res a veure, però sí l’escola que va crear volent o no.



IMDb (6,6):
“Un jove amb problemes de son somia amb un lloc mític anomenat Midian on una varietat de monstres s’amaguen de la humanitat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada