Bloc personal,

divendres, 9 de març del 2018

Gyeongseonghakyoo: Sarajin sonyeodeul (2015) (The Silenced)



Direcció: Hae-yeong Lee
Actors: Won-Hee Go, Ryun Jo, Bo-Bi Joo



[586]

Sud-coreana… amb dificultats per saber qui és qui… ;-)



Una noia malaltisa, Shizuko, va a parar a una mena d’orfenat perquè el seu pare s’ha casat amb una altra senyora i els fa por que els encomani la tuberculosi. En aquest lloc hi passen coses estranyes. Per començar ella reemplaça el lloc d’una noia que es deia com ella. Al mateix temps comença a patir assetjament de part d’algunes companyes, així com una forta amistat amb una altra noia.

Mica en mica, va descobrint que les noies van desapareixent. Segons la directora de l’escola, perquè els venen a recollir els seus pares o perquè són enviades a Tokyo com a premi. Com acostuma a sagnar amb bastanta facilitat, rep tractaments via intravenosa a diari.

Així que passen els dies comença a tenir estranyes visions. Les noies desaparegudes se li apareixen com a fantasmes. Fins que un dia ella comença a tenir els mateixos símptomes que les noies desaparegudes, just abans de desaparèixer. Fins el dia que, sense voler, fent salt de longitud, aconsegueix fer un salt sobrehumà. Demana que no li donin més medicació.

Acabem sabent que totes les noies formen part d’un experiment per desenvolupar soldats amb força sobrehumana per l’exèrcit. Les noies desaparegudes han estat danys col·laterals. En saber que han mort la seva amiga, Shizuko pren represàlies i es venja de soldats i mestres.



És que… si totes tenen més o menys la mateixa edat, van totes vestides igual i tenen faccions orientals, com vols que sàpiga qui és qui?

Ara fora bromes. M’ha agradat bastant, perquè en un principi està molt ben confeccionada i sembla que hi hagi una trama, però això mica en mica es va difuminant i sembla que vagin sense rumb. L’ambientació, el vestuari, la il·luminació, el treball actoral, tot de fàbula. Però al final què és? És un thriller? És una de por? I al final alguns detallets en l’acció i alguns efectes especials m’han decepcionat bastant.



IMDb (5,8):
“Una noia es trasllada a un misteriós internat on es veu obligada a descobrir els seus secrets per sobreviure.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada