Bloc personal,

diumenge, 8 d’abril del 2018

Star Trek: Deep Space Nine (1996-97) S05

[61]

Valoració



Fitxa tècnica

26 capítols de 45 minuts

Sinopsi

IMDb (7,9):
“Als voltants del planeta alliberat de Bajor, l’estació espacial Deep Space Nine de la Federació guarda l’obertura d’un forat de cuc de corrent estable en el punt més llunyà de la galàxia.”

Crítica

Posant-se les piles.

Magnífic el capítol 6 amb homenatge a Star Trek: The Original Series incorporant escenes de la sèrie original amb Kirk, Spock, McCoy, Uhura, Scotty i Checov, en el capítol de la infestació de bitxos-peluixos a la nau. També col·laboracions des de Voyager, l’altra sèrie que feien mentre s’emetia aquesta.

Al principi de la temporada es veien els capítols més elaborats. Sembla que hi havien ganes de fer bé les coses. Però cap al final de la temporada, tornem a l’ensopiment de sempre.

En l’anterior temporada els cardassians havien estat ningunejats pels klingon. En aquesta temporada, sempre amb la por de la invasió dels Jem’Hadar, els cardassians s’alien amb el Domini a través d’un vorta, comandants dels Jem’Hadar i enviats directes déus canviaformes del Domini. Els klingon s’alien de nou amb la Federació. Els romulans es mantenen al marge.

Al principi de temporada, Odo és jutjat pels seus per haver matat un semblant i, igual que a Pinotxo, és condemnat a ser humà. Fins que en un capítol descobreixen que algunes funcions cerebrals no són del tot humanes… i més tard, en un altre capítol, és fusionat amb un bebé canviaformes destinat a morir, per acabar tornant a la forma mutant original.

Gadgets

La nau Defiant i la mateixa estació espacial Deep Space Nine són les principals ambientacions de la majoria de capítols.

L’intercomunicador de fa dues temporades es manté.

I la gran novetat és que, al principi de la temporada, utilitzen el mateix uniforme de l’anterior temporada, però, a partir del capítol 10, hi ha nou uniforme, aprofitant l’estrena de la nova pel·lícula de The Next Generation Star Trek: First Contact (1996). La diferència és que, el color de cada secció, apareix ara només en el suèter de coll alt de sota i en els galons. L’uniforme és negre i la part superior grissa.

Aquesta temporada es va emetre al mateix temps que estaven emeten la tercera temporada d’Star Trek: Voyager i en l’estiu anterior, entre temporada i temporada, als cinemes la comentada Star Trek: First Contact (1996) amb els personatges de The Next Generation i Worf fent el doblet… ;-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada