Bloc personal,

dissabte, 5 de maig del 2018

Eat Pray Love (2010)

[601]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ryan Murphy
Guió: Ryan Murphy, Jennifer Salt, Elizabeth Gilbert (novel·la)
Actors: Julia Roberts, James Franco, Richard Jenkins, Viola Davis, Billy Crudup, Javier Bardem

[ Drama, romanç ] 2h 13min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“Una dona casada s’adona que no és feliç en el seu matrimoni i que la seva vida hauria d’anar en una direcció diferent. Després d’un dolorós divorci, ella emprèn un viatge al voltant del món per «trobar-se a sí mateixa».”

Crítica

Pura porqueria.

No s’aguanta per enlloc. Tòpic rera tòpic. Ara, això sí, és la Júlia Roberts, la qual cosa vol dir: superproducció; que es veu, ni que sigui, en les localitzacions i la quantitat desproporcionada d’extres nadius, com més folklòrics, millor.

He hagut de fer un sobreesforç per no deixar-la de seguida. No m’agrada perdre el temps…

La pel·lícula sembla un vídeo promocional d’algun resort o d’algun organisme de turisme. És embafadora amb ganes, tot i que no tinc la sensació que estigui “ensucrada”… però, des del principi, se li veu el llautó.

Per altra banda, és un blockbuster d’aquests, que tot i ser una porqueria, a taquilla ho peta: per un producció de 60M $, una recaptació de 240M $. En això, ho han fet molt bé.

Resum (amb espòilers)

A una dona casada que es dedica a escriure sobre viatges, de visita a Bali, li llegeixen la mà i li diuen que tindrà un matrimoni llarg, un altre de curt i que tornarà a Bali. Obsessionada amb aquesta “profecia” es divorcia del marit, que la continua estimant moltíssim i acaba liant-se amb un de més jove, però del que finalment també se n’acaba separant i comença a viatjar.

Se’n va a Itàlia on es dedica a assaborir tots els plats de la cuina italiana i fa bons amics. EAT (menja).

Després se’n va a la Índia, perquè el noi més jove amb el que s’havia liat feia meditació, on coneix un nord-americà que també està passant un mal moment. Ella continua meditant. PRAY (resa).

Finalment torna a Bali, on va conèixer el savi que li va llegir la mà, i allà, enmig del seu món de fantasia, és a punt de ser atropellada per un brasiler, divorciat també, del que s’enamora. LOVE (estima).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada