Bloc personal,

dimecres, 2 de maig del 2018

Star Trek: Enterprise (2001-02) S01

[65]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadors: Rick Berman, Brannon Braga, (Gene Roddenberry)
Actors: Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer

26 capítols de 42 minuts

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Un segle abans de la missió de cinc anys del capità Kirk, Jonathan Archer capitaneja la nau Enterprise de la Terra Unida (pre-Federació) durant els primers anys de la Flota Estel·lar, fins que arriba la guerra de la Terra - Ròmul i es crea la Federació.”

Crítica

Plantejament espectacular.

Els primers capítols, juntament amb el plantejament de la sèrie, espectacular. Jo diria que bastant millor que Star Trek: Discovery. Però després, bastant “normaleta”.

L’icona sexual que representa T’Pol, la oficial científica vulcana, al principi dona bastant de joc, però l’excessiva inexpressivitat, al final resulta contraproduent. I sembla, que la resta de personatges secundaris, tot i donar el joc que han de donar, no tenen prou protagonisme o un caràcter prou marcat com per agafar-ne… de protagonisme, tal i com sí ho fa el capità Jonathan Archer.

El que és interessant d’aquesta sèrie són les “noves” races alienígenes que fins ara no es coneixien d’altres sèries. A mi m’agraden especialment els andorians –que m’assembla que sí havien sortit en alguna altra sèrie però de “bulto”– i els Suliban.

És interessant també, la manera en que van tancant el cercle en la mitologia Star Trek, reforçant la història de Zefram Cochrane com a “descobridor” de la velocitat wrap i l’avistament dels vulcans en el moment del descobriment, la qual cosa va propiciar el primer contacte. Així com també, l’origen dels gadgets marca Star Trek, com són l’intercomunicador original, el traductor universal, els replicadors d’aliments, el teletransportador…

Gadgets

La nau Enterprise NX-01 es podria dir que és similar a la USS-Enterprise NCC-1701, però sense la part cilíndrica central de sota.

L’intercomunicador és el que més s’assembla a un telèfon Nokia de l’any 2000 que s’obria per la tapa. No porten encara (com tampoc el porten a The Original Series) l’intercomunicador al logo del pit. Per cert… no porten logo al pit. Encara no eren la Federació i porten un escut rodó a la màniga. Només NX-01 en les gorres tipus bèisbol.

Els uniformes són, senzillament, els clàssics monos blaus d’operari, que porten una cinta, fent un escaire en les espatlles, del color de la secció a la que pertany cada tripulant. Recordem que, per ser una època anterior al capità Kirk, aquí els colors conserven l’ordre original, és a dir, el groc pel comandament, el vermell per enginyeria i el blau per ciències. A partir de The Next Generation els color groc i vermell van intercanviar seccions. Els galons de cada oficial són cuadradets metàl·lics que van dins l’escaire del color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada