Bloc personal,

dilluns, 21 de maig del 2018

The Party (1968)

[604]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Blake Edwards
Guió: Blake Edwards, Tom Waldman, Frank Waldman
Actors: Peter Sellers, Claudine Longet, Natalia Borisova

[ Comèdia ] 1h 39min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Un malentès provoca que un incopetent actor de l’Índia estigui convidat a una exclusiva festa de Hollywood en lloc de ser acomiadat.”

Crítica

La pel·lícula amb la que més he rigut… de sempre.

Mira que ja l’havia vista vegades i sabia a què m’exposava. Sabia què passaria en cada moment i encara se m’ha escapat el riure a cabals en moments incontrolables.

La primera vegada que la vaig veure debia ser adolescent i, segurament, la vaig veure en blanc i negre per la televisió. Haver de deixar el sofà per recargolar-me pel terra del fart de riure. I no obstant això, passats els anys, encara fa riure.

Resum (amb espòilers)

Un actor nadiu de l’Índia fa d’extra en una pel·lícula d’indis i és tan desastrós que va ficant la pota per allà on passa, fent-ho tot malbé, fins el punt que l’acomiaden del rodatge. El director avisa el productor per tal de que no torni a treballar mai més en una pel·lícula i n’anota el seu nom en un full de paper que, per error, és inclòs en una llista del bo i millor del món cinematogràfic de Hollywood en una festa exclusiva organitzada per la dona del productor.

La pel·lícula narra, amb tota mena de detalls, les grans pífies que va cometent l’indi (i alguns personatges secundaris dignes de menció com el cambrer borratxo) en aquesta selecta festa. Al final tot se’n va de mare i acaba apareixent un elefant pintat de dalt a baix en una gran festa de l’escuma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada