Bloc personal,

dissabte, 30 de juny del 2018

The Florida Project (2017)

[610]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sean Baker
Guió: Sean Baker, Chris Bergoch
Actors: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe

[ Drama ] 1h 51min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Al llarg d’un estiu, la pel·lícula segueix a Moonee, una nena precoç de sis anys, on s’explica les aventures amb els seus companys de joc i els lligams amb una mare rebel però de la que en té cura, mentre viuen en els suburbis empobrits de Disney World.”

Crítica

La nena, espectacular!

Una pel·lícula molt bona en molts aspectes, però delicada en alguns detalls i que pot ser difícil de pair. Per moments sembla un documental, perquè realment els actors obliden la càmera. M’han agradat molt les escenes amb moltíssima gent fent com si res, com si realment tot fos improvitzat i estés passant en la realitat, i, sobretot, un Willem Dafoe soberbi.

Resum (amb espòilers)

Moonee, una nena de sis anys, viu amb la seva jove mare Halley al Magic Castle, un motel a Kissimmee, Florida, prop de Disney World. Passa la major part dels seus dies d’estiu sense supervisió amb els seus amics Scooty i Dicky residents en motels, involucrant-se en entremaliadures, estafes a turistes, robatoris i altres mal comportaments. Després que els tres nens són enxampats escupint al cotxe d’un nou resident, el pare de Dicky li prohibeix jugar amb Moonee i Scooty. Durant la neteja del cotxe dels convidats, Moonee coneix a Jancey, una nena que viu al motel Futureland al costat i la convida a sortir amb ells. Més tard, la família de Dicky es trasllada a Nova Orleans, la qual cosa entristeix el grup. Bobby, el director de Magic Castle, acaba vigilant i protegint dels nens.

Halley, que lluita per pagar la renda, ven perfum als turistes en els estacionaments de l’hotel i li demana a la mare de Scooty, Ashley, que els aconsegueixion menjar de la cafeteria on treballa. No obstant això, la mare del nen no vol saber-ne res més després de descobrir que Moonee, Scooty i Jancey van incendiar un condomini abandonat.

Halley comença a oferir els seus serveis en línia com a prostituta, tancant a Moonee al bany quan té un client. Bobby se n’adona i aplica restriccions als clients no registrats a la seva habitació de motel. La mare, en un servei sexual, roba unes pulseres-entrada per Disney World i les intenta vendre, però el propietari de les pulseres torna per recuperar-les; Bobby el fa fora, però avisa a Halley que la farà fora si continua prostituint-se.

Desesperada, Halley li demana disculpes ​​a Ashley i també diners per pagar el lloguer… Però Ashley li retreu el fet de prostituir-se i Halley l’apallisa davant el seu fill. L’endemà, el Departament de Nens i Famílies de Florida (DCF) arriba a investigar Halley. Ella neteja l’habitació i es desfà de la marihuana, però continua superba i desafiant. S’emporta Moonee a un restaurant de l’hotel del complex del costat on carrega el menjar a l’habitació d’un hoste. Quan tornen al motel, el DCF i la policia estan esperant que Moonee sigui cedida a una família d’acollida mentre es tramet la investigació. Moonee aconsegueix fugir, busca a la seva amigueta i juntes escapen al Magic Kingdom Park de Disney World.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada