Bloc personal,

diumenge, 22 de juliol del 2018

Super (2010)

[621]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: James Gunn
Guió: James Gunn
Actors: Rainn Wilson, Ellen Page, Liv Tyler, Kevin Bacon

[ Acció, comèdia, drama ] 1h 36min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Després que la seva dona caigui sota la influència d'un narcotraficant, un noi “normal i corrent” es transforma en Crimson Bolt, un superheroi amb les millors intencions, però que no té habilitats heroiques.”

Crítica

Semblava que havia de ser un bunyol, però al final té el seu què…

Si pels primers minuts fos, deixaria de mirar-la ràpidament. Els prejudicis són molt dolents. L’únic que la salva és l’excel·lència del càsting on, fianlment, t’acabes preguntant què hi fan actors d’aquest calibre en una merda com aquesta. Mica en mica, però, la cosa s’arregla i el final és realment brillant. Tot en el context de comèdia depressiva de “sèrie B” amb un punt gore molt interessant, és clar.

Resum (amb espòilers)

Frank Darbo és un cuiner contractat temporalment que recorda els seus dos únics bons records d’una vida decebedora: es va casar amb la seva esposa, Sarah, i un incident en què va dirigir un oficial de policia per atrapar un lladre. Frank immortaliza aquests dos esdeveniments en un parell de dibuixos de llapis de colors que penja a la seva paret per inspiració. Sarah, una addicta en recuperació, deixa a Frank per a Jacques, un propietari carismàtic del club de striptease l’enganxa a les drogues. Frank s’enfonsa en la depressió, on té una visió en què el dit de Déu el toca i es troba amb el sant Venjador, un superheroi d’un programa de televisió d’accés públic (basat en la sèrie real de superherois cristians, Bibleman), qui li diu a Frank que Déu l’ha triat per un propòsit molt especial. Frank creu que Déu l’ha triat per convertir-se en un superheroi i va a una botiga de còmics local per inspiració. La seva visió de que està dissenyant com a nou superheroi es reuneix amb l’entusiasme de la recepcionista de la botiga de còmics, Libby. Frank crea un vestit de superheroi i assumeix la identitat de “The Crimson Bolt”.

Armat amb una clau de bec de lloro per tuberies, comença a lluitar contra el crim fotent pallisses salvatges a diversos camells, que van des de traficants de drogues i pederastes fins a un home que se salta la cua al cinema. The Crimson Bolt aviat es converteix en una sensació mediàtica. Inicialment, els mitjans ho veuen com un psicòpata violent, però comença a apreciar-se públicament després que els antecedents criminals de moltes de les seves víctimes surtin a la llum. Frank més tard intenta rescatar a Sarah a la casa de Jacques, però els matons de Jacques el reconeixen sota el vestit i li disparen a la cama mentre fuig mentre saltant una tanca.

Ferit, Frank es dirigeix ​​a Libby per obtenir ajuda. Libby persuadeix Frank perquè li permeti convertir-se en la “companya de l’heroi”, batejant-se “Boltie” i dissenyant un vestit groc i verd. Ella demostra estar encara més desquiciada que Frank, utilitzant el pretext de ser superheroi per matar gairebé a un home que possiblement va ratllar el cotxe d’una amiga seva. Frank decideix deixar-la anar, però canvia d’opinió quan Libby el rescata dels matons de Jacques en una estació de servei. Libby aviat s’enamora de Frank, però no arriben a res perquè Frank insisteix que està casat. Al·legant que és diferent quan estan en les seves identitats de superherois, Libby viola Frank, mentre que els dos estan vestits. Frank corre al bany i vomita, on troba una visió de Sarah al bany. Decideix que és hora de rescatar-la de Jacques.

Armats de canons, bombes i armilles antibales, Frank i Libby entren al ranxo de Jacques, matant els primers guàrdies que troben. No obstant això, tots dos estan disparats. Frank és colpejat al pit on duu la seva armilla a prova de bales, però Libby es disparada al cap i es morta. Devastat per la seva mort, Frank s’enfada, matant a tots els matons de Jacques. A l’interior, Jacques dispara a Frank, però Frank li guanya la mà i mata a Jacques mentre Sarah mira horroritzada.

Frank la porta a casa i es queda durant uns mesos “per un sentit d’obligació” per salvar la seva vida, segons Frank. No obstant això, el deixa de nou. Aquesta vegada, però, aconsegueix superar la seva addicció i utilitza les seves experiències per ajudar altres persones amb problemes similars. Ella remunta i té quatre fills. Frank està convençut que els seus fills canviaran el món per a millor. Frank, ara amb un conill com a mascota, mira la seva paret de records feliços. El mur està cobert amb imatges de les seves experiències del seu temps dedicat a Libby i imatges dels nens de Sarah, que l’anomenen “l’oncle Frank”. Frank mira la imatge de Libby i una llàgrima se li escapa per la galta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada