Bloc personal,

dissabte, 4 d’agost del 2018

Avengers: Infinity War (2018)

[627]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Anthony Russo, Joe Russo
Guió: Christopher Markus, Stephen McFeely
Actors: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 29min

Sinopsi

IMDb (8,7):
“Els venjadors i els seus aliats han d’estar disposats a sacrificar-se tots en un intent de derrotar al poderós Thanos abans de la seva destrucció de l’univers.”

Crítica

Història d’una derrota!

Com pot ser que, després de dues hores i mitja, se m’hagi fet curta? Em pensava que continuava i es resolia un bon final.

En general, les de Marvel m’han anat agradant la majoria, però alguna ha arribat a aquell delicat límit en que tant personatge i tant de detall es fa pesada de pair. No és el cas. I això que, potser, és la més carregada de personatges que s’ha fet mai, és clar que són tots ja ben coneguts per tothom.

Resum (amb espòilers)

Després d’haver adquirit la gemma el poder del planeta Xandar, Thanos i els seus tinents: Ebony Maw, Cull Obsidian, Proxima Midnight i Corvus Glaive, intercepten una nau espacial que porta els últims supervivents d’Asgard. A mesura que extreuen la pedra espacial del Tesseract, Thanos sotmet a Thor, domina a Hulk i mata a Loki. Heimdall envia Hulk a la Terra utilitzant el Bifröst abans de morir. Thanos surt amb els seus lloctinents i oblida la nau.

Hulk cau a Sanctum Sanctorum a la ciutat de Nova York com a Bruce Banner. Adverteix a Stephen Strange i Wong sobre el pla de Thanos de matar la meitat de la vida a tot l’univers; en resposta, Strange recluta Tony Stark. Maw i Obsidian arriben a recuperar la gemma del temps de Strange, cridant l’atenció de Peter Parker. Maw captura el Dr. Strange, però no aconsegueix prendre-li la gemma del temps a causa d’un encant. Stark i Parker persegueixen la nau espacial de Maw, contacten amb la banda d’Steve Rogers i Wong es queda darrere per protegir el Sanctum.

A Edimburg, Midnight and Glaive embosquen Wanda Maximoff i Vision per recuperar la gemma de la ment en el front de Vision. Rogers, Natasha Romanoff i Sam Wilson els rescaten i es refugien amb James Rhodes i Banner en la caserna Avengers. Vision ofereix sacrificar-se a si mateix perque Maximoff destrueixi la pedra mental per evitar que Thanos recuperi. Rogers suggereix viatjar a Wakanda, que creu que té els recursos per eliminar la pedra sense destruir Vision.

Els guardians de la galàxia responen a una trucada de socors del vaixell Asgardian i rescaten a Thor, que suposa que Thanos cerca la gemma de la realitat, que està en possessió del Collector a Knowhere. Rocket i Groot acompanyen Thor a Nidavellir, on ells i Eitri creen un destral de batalla capaç de matar a Thanos. En saber-ho, Peter Quill, Gamora, Drax i Mantis troben a Thanos amb la pedra de la realitat ja en la seva possessió. Thanos segresta a Gamora, la seva filla adoptiva, que revela la ubicació de la gemma de l’ànima per salvar la seva captiva germana adoptiva Nebula de la tortura. Thanos i Gamora viatgen a Vormir, on el cranc vermell, guardià de la gemma de l’ànima, li informa que la pedra només es pot recuperar sacrificant a algú que estima. Thanos contrariat mata a Gamora, guanyant la gemma.

Nebulosa s’escapa de la captivitat i demana als tutors restants que la busquin en el món destruït de Thanos, Titan. Stark i Parker maten Maw i rescaten Strange. Aterren a Titan, es troben amb Quill, Drax i Mantis. El grup forma un pla per eliminar el guntelete de l’infinit de Thanos després que Strange utilitzi el gemma del temps per veure milions de futurs possibles, veient només un en el qual Thanos perd. Thanos arriba, justificant els seus plans com sigui necessari per assegurar la supervivència d’un univers amenaçat per la sobrepoblació. El grup el sotmet fins que Nebula dedueix que Thanos ha matat a Gamora. Enfurismat, Quill l’ataca, permetent a Thanos trencar el grup i dominar-los. Stark està seriosament ferit per Thanos, però se salva després que Strange li doni la gemma a Thanos.

A Wakanda, Rogers es reuneix amb Bucky Barnes abans que l’exèrcit de Thanos els envaeixi. Els venjadors, al costat de T’Challa i les forces Wakandan, munten una defensa mentre Shuri treballa per extreure la gemma de la ment de Vision. Banner, incapaç de transformar-se en Hulk, lluita amb l’armadura Hulkbuster d’Stark. Thor, Rocket i Groot arriben per reforçar els venjadors; Midnight, Obsidian i Glaive són assassinats. Thanos arriba i, malgrat l’intent de Maximoff de destruir la gemma de la ment, l’extreu del cap de la visió i el mata.

Thor fereix greument a Thanos, però Thanos activa el guantet Infinity completat i s’allunya. La meitat de la vida a través de l’univers es desintegra, incloent Barnes, T’Challa, Groot, Maximoff, Wilson, Mantis, Drax, Quill, Strange i Parker, així com Maria Hill i Nick Fury; aquest últim és capaç de transmetre un senyal d’auxili. Stark i Nebula romanen en Titan, mentre que Banner, M’Baku, Okoye, Rhodes, Rocket, Rogers, Romanoff i Thor es deixen al camp de batalla de Wakandan. Mentrestant, Thanos mira la sortida del sol en un altre planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada