Bloc personal,

dimarts, 7 d’agost del 2018

Steamboat Bill, Jr. (1928)

[630]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Charles Reisner, Buster Keaton (sense acreditar)
Guió: Carl Harbaugh
Actors: Buster Keaton, Tom McGuire, Ernest Torrence

[ Acció, comèdia, drama ] 1h 10min

Sinopsi

IMDb (8,0):
“El fill del capità d’un barco de vapor de riu arriba a la ciutat per unir-se a la tripulació del seu pare.”

Crítica

Agredolça…

Per una part molt avorrida, la primera part, però amb una segona part molt engrescadora. Just en el moment que, com aquell qui no vol la cosa, apareix un cicló i un seguit d’escenes memorables de la història del cinema es succeeixen sense saber massa bé perquè… des de la famosa escena que li cau la façana d’una casa i se’n salva perquè cau just per la finestra, fins a cases que volen i es desfan sense efectes especials. Inaudit!

Resum (amb espòilers)

William “Steamboat Bill” Canfield és el propietari i capità d’un petit barco de vapor que ha vist millors dies. Espera ansiosament l’arribada del seu fill, estudiant universitari, a qui no ha vist des que el noi era un bebè. Esperant trobar-se un home gran i rude com ell, per ajudar-lo a competir amb un ric home de negocis, John James King, i la seva nova i luxosa llanxa de riu, se sent molt decebut en trobar-se amb un noi baixet, que apareix amb un bigotet ridícul, un ukulele i una boina. S’indigna quan descobreix que el seu fill i la filla del seu adversari, Kitty, que també visita el seu pare, estan enamorats. Tots dos rivals empresarials estan decidits a trencar la relació.

Quan el vaixell de Canfield és condemnat per falta de seguretat, acusa King d’orquestrar-ho. Ataca el seu oponent i és empresonat. El seu fill intenta alliberar-lo portant-li un pa amb eines amagades a l’interior, però és enxampat. El xèrif noqueja a Canfield Jr. enviant-lo a l’hospital.

Després, un cicló arrasa la ciutat trencant edificis i posnt en perill els vaixells. A mesura que Canfield Jr. s’obre pas per la ciutat, la part frontal d’unedifici li cau al seu voltant. Arriba al vaixell del seu pare i rescata primer Kitty (encallada en una casa surant pel riu), després el seu pare (envestint amb el barco la presó on està el seu pare, que també va riu avall i és apunt d’ofegar-se sense poder-ne sortir) i finalment el pare de Kitty. Quan Kitty busca el seu heroi per abraçar-lo i petonejar-lo, es queda desconcertada quan el veu saltar a l’aigua. No obstant això, el seu propòsit es posa clar quan torna amb un capellà dins un salvavides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada