Bloc personal,

dijous, 2 d’agost del 2018

The Lost World (1925)

[625]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Harry O. Hoyt
Guió: Arthur Conan Doyle (novel·la), Marion Fairfax
Actors: Wallace Beery, Bessie Love, Lloyd Hughes

[ Aventura, fantasia, ciència ficció ] 1h 46min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“La primera adaptació cinematogràfica de la novel·la clàssica de Sir Arthur Conan Doyle sobre una terra on encara hi circulen les criatures prehistòriques.”

Crítica

D’aquestes que no paren de sorprendre’t…

Per ser la primera versió en pantalla de la novel·la de 1912 està bé, però per la qualitat de les pel·lícules que ja s’havien fet al final de la dècada de 1910, és bastant dolenta… o almenys, les còpies que han quedat abans de la restauració, han quedat bastant malmeses. Però cal veure-la, perquè és de les més versionades a partir de la novel·la original o d’altres pel·lícules i, per suposat, és de les primeres vegades que s’utilitzen els frame to frame dels “dinosaures” barrejats amb actors reals.

Resum (amb espòilers)

Des d’una expedició perduda fins a un altiplà a Veneçuela, Paula White porta el diari del seu pare a l’explorador Maple White a l’excèntric professor Challenger de Londres. El diari presenta esbossos de dinosaures, prova suficient perquè Challenger anunciï públicament que els dinosaures encara caminen per la terra. Fent el ridícul en una reunió acadèmica al saló zoològic, Challenger accepta a contracor l’oferta d’un diari per finançar una missió per rescatar Maple White. El professor Challenger, Paula White, el caçador sir John Roxton, el periodista Edward Malone (que és amic de Roxton i desitja continuar l’expedició per impressionar a la seva promesa), un professor escèptic Summerlee, un servent indi i el professor Challenger es dirigeixen a l’altiplà.

Al seu campament, a la base de l’altiplà, els exploradors se sorprenen quan cau una gran roca, enviada per un home-mono dalt d’un penyasegat. A mesura que els aventurers investiguen sobre el seu atacant, Challenger veu un pteranodon volant (anomenat per error com pterodactyl) matant i menjant a un jove toxodon, el que demostra que les afirmacions del diari Maple White són certes. Deixant Zambo i Austin al campament, creuen un abisme a l’altiplà tallant un arbre i utilitzant-lo com a pont, però és llançat al buit per un brontosaure, deixant-los atrapats.

Els exploradors testimonien diverses lluites de vida i mort entre les bèsties prehistòriques de l’altiplà. Un allosaure ataca un edmontosaure, i el copa a un pantà. L’allosaure llavors ataca i és expulsat per un triceràtops. Finalment, l’allosaure es dirigeix ​​al campament i ataca els exploradors. Finalment és expulsat per Ed, que llança una torxa a la seva boca. Convençut que el campament no és segur, Ed puja un arbre per buscar una nova ubicació, però és atacat per l’home-mono. Roxton aconsegueix disparar l’home-mono, però la criatura només està ferida i s’escapa abans que pugui acabar amb ell. Mentrestant, un agathaumas és atacat per l’allosaure i el mata. De sobte, un tyrannosaure ataca i mata els agathaumas, juntament amb un desafortunat pteranodon.

Els exploradors fan els preparatius per viure a l’altiplà potencialment indefinidament. Es construeix una escala i durant la recerca de Maple White, Roxton troba les seves restes, confirmant la seva mort. És en aquesta moment que Ed confessa el seu amor per Paula i els dos es comprometen a casar-se per Summerlee que ho havia fet anteriorment.

Poc després, a mesura que els paleontòlegs observen el brontosaure, un allosaure l’ataca i el brontosaure cau a la vora de l’altiplà, quedant atrapat en un banc de fang a la base de l’altiplà. Poc després, un volcà esclata fent una estampida de les criatures gegants del món perdut. Els aventurers s’amaguen quan el mico, mascota de Paula Jocko, puja per l’altiplà portant una corda. La tripulació utilitza la corda per aixecar una escala de corda construïda per Zambo i Austin i després baixar.

Mentre Ed fa el seu descens, és atacat novament per l’home-mono que tira l’escala de la corda. L’home-mono finalment és mort per Roxton. Descobreixen que el brontosaure que s’havia empès a l’altiplà havia aterrat suaument al fang del riu, atrapat però encara viu i Challenger aconsegueix tornar a Londres, ja que vol posar-lo com prova de la seva història.

No obstant això, mentre es descarrega del vaixell, s’escapa i causa estralls fins que arriba al Tower Bridge, on el seu pes massiu causa un col·lapse i cau pel riu Tàmesi. Ed descobreix que l’amor que va deixar a Londres es va casar en la seva absència, el que li va permetre estar junts. Roxton escolta amb amor el seu amor per Paula mentre que Paula i Ed surten junts, mentre que dos observadors passen per alt: "és el caçador sir John Roxton".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada