Bloc personal,

dimecres, 29 d’agost del 2018

The Signal (2014)

[638]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: William Eubank
Guió: Carlyle Eubank, William Eubank, David Frigerio
Actors: Brenton Thwaites, Olivia Cooke, Beau Knapp, Laurence Fishburne

[ Ciència ficció, thriller ] 1h 37min

Sinopsi

IMDb (6,1):
“En un viatge per carretera, Nic i dos amics s’apropen a una zona aïllada on hi ha un geni informàtic. Després d’un ensurt enmig de la foscor, Nic recupera la consciència, només per trobar-se despert dins un somni.”

Crítica

Un bon començament, però un final massa embolicat.

El fet d’anar presentant els personatges només amb imatges en la introducció, la manera de construir aquestes imatges, ho he trobat sensacional. La trama, tot i que no em desagrada gens, la trobo massa embolicada i rebuscada. Potser amb un final més “normal” hagués quedat una molt bona pel·lícula, però amb aquest final ha passat el que havia de passar: que molta gent s’ha “molestat”.

Resum (amb espòilers)

Tres estudiants del MIT: Jonah, Nic i Haley, estan en un viatge per un canvi de residència de Haley a Califòrnia, una decisió que posa èmfasi en la relació de Nic amb ella. Haley sent que Nic s’està allunyant d’ella i Nic explica que no vol que la seva discapacitat la deixi atrapada (Nic camina amb crosses i s’insinua la possibilitat de distròfia muscular, esclerosi múltiple o alguna altra malaltia degenerativa però que en cap moment s’especifica). Durant la seva estada en un hotel, Nic i Jonah descobreixen que un hacker anomenat NOMAD, que gairebé els va expulsar per destruir als servidors del MIT, ha trobat la seva ubicació i els inunden amb missatges estranys i sorollosos. Rastrejen a NOMAD a una casa abandonada al centre del desert de Nevada i decideixen entrar-hi. Després de no trobar res a la casa, Nic i Jonah escolten a Haley cridar i surten a fora, només per veure-la volar pel cel abans que ells mateixos desapareixin en una llum blanca.

Nic, ara amb el número 2.3.5.41 tatuat al braç, es desperta en una instal·lació subterrània i esterilitzada d’investigació on és interrogat pel Dr. Wallace Damon, cap del “grup de transició” que s’encarrega d’ajudar a Nic a fer front la seva estranya situació. Damon li diu a Nic el que van trobar a prop de la casa i van fer un contacte EBE (una entitat biològica extraterrestre). Nic no s’ho creu. El Dr. Damon li mostra imatges de la pròpia càmera de vídeo de Nic i fa una pausa on es pot veure una cara alienígena mirant des de darrere d’un arbre. Nic és traslladat a la seva habitació on sent Jonah parlant amb ell a través d’un petit forat de ventilcaió a la paret, dient que “el seu cos se sent estrany”. Nic també nota que les seves cames, anteriorment febles però funcionals, ara estan completament adormides. Quan el doctor Damon li pregunta de nou, Nic intenta obtenir respostes sobre la condició de Haley (està en coma en aquell moment), però no té èxit. Després d’un experiment inexplicable sobre una vaca en una altra part de la instal·lació, se sent una alarma de seguretat i Nic, juntament amb altre personal, troben grans marques que travessen les parets i cap senyal de Jonah. Nic demana a Damon on és Jonah, però Damon li diu que Jonah mai va el van recuperar de la casa. Cada vegada més agitat, Nic intenta treure Haley de les instal·lacions però és interceptat. Després de capturar-lo, se sorprèn de descobrir que les seves cames han estat amputades i substituïts per pròtesis fetes amb tecnologia alienígena. Nic utilitza aquestes extremitats superpoderes per treure Haley i ell mateix fora de la instal·lació, només per descobrir que estan enmig d’un vast desert estèril.

Després de pujar al cotxe d’una dona gran que sembla dolça però curiosament preocupada, Nic i Haley segresquen un camió de 18 rodes per intentar trobar un camí al voltant del canó aparentment interminable que s’estén per les instal·lacions i els voltants. En un centre de visitants, es troben amb Jonah disfressat com un dels treballadors de la instal·lació amb un vestit blanc. Jonàs revela que ell també tenia les extremitats amputats, ja que els seus avantbraços i mans han estat substituïts per la mateixa tecnologia alienígena que les cames de Nic. Jonah especula que estan a l’Àrea 51 i que això és tot una prova. Després de que Nic descobreixi indicacions d’una tecnologia alienígena també implantada a la columna vertebral d’Haley, el trio condueix fins a un lloc de control militar on Jonah tracta d’introduir-se en els seus sistemes, només per detenir-se per un gran trets del personal de la instal·lació. Nic i Jonah s’abracen mentre que la ferida mortal de Jonah es prepara per un esclat final que permetrà a Nic i Haley escapar. Jonah utilitza la seva força restant i les seves pròtesis com armes alienígenes per sotmetre el grup de soldats. No obstant això, la fugida de Nic i Haley és de curta durada; a mesura que s’apropen a l’únic pont que els portaria sobre el canó cap al món exterior, s’enfronten a Damon i als seus militars, que exploten els pneumàtics del camió. Haley és evacuat per helicòpter més enllà del canó i, sabent que Nic ha dominat l’ús de les seves cames, Damon li diu a Nic “no pots arribar-hi”. Nic s’adona que Damon és NOMAD. Damon explica llavors que era Nic qui venia a buscar-lo, que aquesta era la seva culpa i que Nic s’havia convertit en “la perfecta integració de la voluntat humana i la tecnologia alienígena. El nostre millor èxit”. Agitat i emocionalment compromès, les cames bionètiques de Nic li permeten avançar a velocitat supersònica a través del pont, on trenca una barrera invisible.

Nic es troba dins del que sembla ser una instal·lació diferent darrere d’una imatge projectada del món exterior més enllà del canó. Tornant cap al pont, veu a Damon treure el casc per revelar que en realitat és un robot alienígena. Nic camina cap a una finestra i s’adona que no es troba en una instal·lació, sinó que es troba en una immensa nau alienígena numerada amb el 2.3.5.41 (que coincideix amb el tatuatge numèric del braç) que està a punt d’atracar al seu planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada