Bloc personal,

diumenge, 30 de setembre del 2018

Battle for the Planet of the Apes (1973)

[649]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: J. Lee Thompson
Guió: Paul Dehn
Actors: Roddy McDowall, Claude Akins, Natalie Trundy

[ Acció, ciència ficció ] 1h 33min

Sinopsi

IMDb (5,5):
“Deu anys després de la revolició mundial dels simis i una brutal guerra nuclear entre els humans, César ha de protegir els supervivents d’ambdues espècies d’un culte humà insidiós i una facció militant.”

Crítica

Ara sí! Gràcies a Déu, l’última de cinc!

Zero recursos, zero enginy. Normalment, quan falten recursos s’aguditza l’enginy, però sembla que en aquesta ocasió no ha estat així. Cap interés per veure aquest final.

Resum (amb espòilers)

Després l’ORIGINAL, el BENEATH, l’ESCAPE i el CONQUEST, aquesta BATLLE explica com, deu anys després d’aconseguir revoltar-se contra els humans i que aquests denotessin unes quantes bombes nuclears destruint tota la civilització, els simis, acompanyats d’alguns humans, intenten sobreviure a les afores de les ciutats en una ciutat dels simis que sembla un Chiquipark.

Buscant respostes de qui van ser els seus pares, César torna a la ciutat on va començar la gran revolta, ara la Ciutat Prohibida, amb molta radiació encara, i sota les runes accedeix a vídeos antics on sortien els seus pares declarant i explicant com seria el futur. Però a la ciutat destruïda encara queden humans, afectats per la radiació que, sense pensar-s’ho dos cops, decideixen seguir els simis per saber on està la seva ciutat i exterminar-los a tots.

Entre estires i arronses del general dels goril·les amb César, el primer decideix aniquilar tots els humans i després destituir al segon. Mentrestant els humans mutants de la ciutat ataquen i els goril·les engarjolen els humans que estaven amb ells mentre comença la batalla.

Acaben guanyant els simis gràcies a una ingènua trampa i, quan César deixa que els humans atacants sobrevivents fugin, Aldo, el general goril·la els acaba matant a tots, però quan ha de passar comptes amb César i vol acabar amb la resta d’humans engarjolats, els goril·les senyalen Aldo com l’assassí del fill de César i, tot fugint, intentant defensar-se, Aldo cau d’un arbre i és mort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada