Bloc personal,

dissabte, 20 d’octubre del 2018

Rise of the Planet of the Apes (2011)

[659]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Rupert Wyatt
Guió: Rick Jaffa, Amanda Silver
Actors: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto

[ Acció, drama, ciència ficció ] 1h 45min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Una substància dissenyada per ajudar el cervell a reparar-se dona intel·ligència avançada a un ximpanzé que lidera una revolta de simis.”

Crítica

L’origen…

Ja l’havia vista quan la van fer, però ara, amb el repàs de TOTES les pel·lícules, se m’havia passat valorar-la. Al final, però, un pèl llarga… no? I total per voler confirmar o variar alguns conceptes de l’original i poder sentar les bases de la franquícia que segueix a continuació.

Resum (amb espòilers)

Un investigador prova noves vacunes en simis per curar l’Alzheimer que comença a patir el seu pare. Finalment aconsegueixen trobar un vacuna que, potser, té resultats prou bons. L’únic individu en el que funciona és una femella recentment capturada a l’Àfrica i que ningú sabia que estava prenyada. En una última prova reacciona amb violència i acaba sent abatuda a trets. Només defensava la cria que acabava de parir. No obstant això, aquest petit detall només el coneixen un cop estan desmantellant tot l’experiment, perquè la resposta violenta espanta els inversors.

La cria de ximpancé la cuida l’investigador a casa seva. La vacuna experimentada en la seva mare té un poderós efecte en la cria que va creixent amb una intel·ligència fora del normal i és educada en llenguatge de signes. La cria l’anomenen César. No obstant això, observa els nens del barri i vol ser com ells, però no deixa de ser un animal i, quan ha de sortir de casa, ho ha de fer amb un collar al coll.

Un malentés entre el pare de l’investigador amb l’Alzheimer ja molt avançat i un veí perepunyetes, fan que César actuï defensant l’home gran i el veïnat s’espanti, per la qual cosa ha de passar una temporada en un centre especial per simis. Allà, més enllà de la part bonica del pati amb un cel i un sol pintats a la paret, viuen en condicions bastant lamentables engabiats. La intel·ligència de César fa que s’alïi amb el goril·la i l’orangutà per poder vèncer el líder. Un cop aconseguit això, es desempelleguen dels seus captors-cuidadors i s’escapen per la teulada. En el moment de màxima tensió César pronuncia la seva primera paraula: NO.

Al mateix temps, al laboratori on investigaven la vacuna, han iniciat de nou els experiments i tenen més simis fent-lis tota mena de proves, algunes d’elles han desfigurat un ximpancé de circ, Koba, que, amb la vacuna injectada, igual que els companys de gàbia de César, incrementa la seva capacitat intel·lectual.

Les autoritats volen exterminar els simis revoltats i genèticament augmentades les capacitats intel·lectuals, però acabne escapant al bosc. Una grip, fabricada en laboratori, la grip símia, arrassa la raça humana i deixa ben pocs supervivents, però immunes a aquesta grip.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada