Bloc personal,

dimecres, 10 d’octubre del 2018

Solo: A Star Wars Story (2018)

[654]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ron Howard
Guió: Jonathan Kasdan, Lawrence Kasdan
Actors: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 15min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Durant una aventura en el inframón criminal, Han Solo es troba amb el seu futur copilot Chewbacca i es troba amb Lando Calrissian anys abans d’unir-se a la Rebel·lió.”

Crítica

Entretinguda i poca cosa més…

Que ja és molt! És una història ben construïda dins l’univers Star Wars i ben equilibrada, amb les dosis adequades d’acció i aventura, però més enllà de conèixer els origens de Han Solo i el Falcó Milenari doncs… què vols que et digui. Molt més interessant el paper que fa Woody Harrelson que, per altra banda, no paro de comparar-lo amb el que va fer recentment pel Planeta dels Simis, de la mateixa manera que no paro de fixar-me en la protagonista, aquest cop tenyida de bru, recordant el seu paper a Joc de Trons. Solo queda desdibuixat.

Resum (amb espòilers)

Coneixem la joventut de Han Solo, el seu primer amor i la seva eterna rebel·lia en un món opressor. De jove, intentant escapar del planeta amb la seva xicota, ell ho aconsegueix, però la noia queda captiva. Per amagar-se dels que el busquen, s’allista com a soldat de l’Imperi, lluitant-hi tres anys, fins que, enmig d’una batalla, veu un escamot que sembla estar lluitant pel seu compte, fins que se n’adona que s’han infiltrat per robar un combustible molt car. Contra el parer de l’escamot, s’afegeix al grup.

Roben una nau i fugen de la batalla, però ja tenen el seu propi pilot. En un altre planeta, ja integrat en l’escamot assaltant, intenten robar altre cop el combustible, però és capturat i llençat a una gàbia on un monstre terrible es desfà de les seves víctimes: Chewbacca. Després d’una breu lluita, coneixent algunes paraules del seu idioma, el convenç de fugir i s’escapen. Corren darrera de la nau, però la nau ja ha marxat. Al final, però, torna i els recull.

En el proper i darrer intent d’aconseguir el combustible, assalten un mena de tren carregat amb contenidors, però quan ja gairebé ho tenen, apareixen uns bandolers i intenten robar-los el que estan robant. El pilot és mort i ell agafa el comdament de la nau. Al final no és ni per uns ni per altres.

Acaben passant comptes davant el sol·licitant del combustible, el cap d’una organització mafiosa de la que ningú se’n pot deslliurar, per la que, curiosament, treballa l’ex-xicota de Solo. El mafiós està a punt de matar-los a tots, quan la noia proposa una solució, a la que accepta si ella en forma part. Comença una nova aventura per robar el combustible.

El primer pas és aconseguir una nau, per la qual cosa coneixen Aldo, el propietari del Falcó Milenari, amb el que Solo es juga la nau a les cartes. Perd, però tenen pilot i nau a canvi d’una part del botí. Els plans es van acomplint fins que Chewbacca veu companys seus en captivitat i maltractats que decideix alliberar. També la noia droïde, assistent d’Aldo al Falcó Milenari, accedeix a alliberar tots els robots com a mesura de distracció, tot i que, al final, es destruïda. La seva memòria, però, és integrada dins el Falcó Milenari.

Han aconseguit el combustible/or i apareixen en un planeta on l’han de refinar. Allà però, apareixen els bandolers que ja van intentar robar-los i descobreixen que tots són de diferentes races i estan començant a crear la Rebel·lió. Els expliquen que, per qui treballen, en realitat està destruint móns sencers en benefici propi.

Apareixen davant del mafiós a passar comptes i entregar el tresor, quan aquest no se’ls creu i, assabentat de tot, es pensa que el volen enganyar, però en realitat és un engany dins un altre engany… el combustible/or en realitat sí està allà amb ells i els para una trampa. El mafiós acaba morint. El líder de l’escamot que ha aconseguit el combustible, fent una doble jugada, s’emporta el combustible amb Chewbacca d’ostatge, però Solo l’acaba matant. La noia sembla tenir altres plans i, tot i que els deixa marxar, ha d’encobrir-ho davant el seu veritable cap que és un Jedi del costat fosc de la força.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada