Bloc personal,

diumenge, 9 de desembre del 2018

20th Century Women (2016)

[670]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mike Mills
Guió: Mike Mills
Actors: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig

[ Comèdia, drama ] 1h 59min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“La història d’un adolescent, la seva mare i altres dues dones que l’ajuden a conèixer l’amor i la llibertat al sud de Califòrnia de 1979.”

Crítica

Està bé, però no mata…

Potser hi havien unes expectatives massa altes veient la valoració a IMDb. Certament és un tipus de pel·lícula que a mi, personalment, ja m’entra, però tampoc és per tirar coets. La història està bé, la manera d’explicar-la també, però qui no vegi les obvietats de que t’ho posen tot massa bonic és perquè no vol… però bé, per altra banda d’això tracta el cinema, de deixar-te enganyar per passar una estona entretinguda.

Resum (amb espòilers)

Un noi de quinze anys viu amb la seva mare en una casa de Califòrnia en la que lloguen habitacions. La mare, amb estudis, lliberal i de mentalitat oberta, entén que el noi necessita una figura paterna i, com aquesta no existeix, demana ajuda als llogaters de les habitacions per ajudar-lo a crèixer i desenvolupar-se com a persona en una època (finals de la dècada de 1970) potser massa idealitzada.

Amb l’excusa d’educar el noi, coneixem la vida, obra i miracles de cadascun dels llogaters i també coneixem, a través d’un veu en off, com acaben les seves vides més enllà d’aquest estiu californià idealitzat que ens mostren.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada