Bloc personal,

dilluns, 7 de gener del 2019

A Star Is Born (2018)

[684]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Bradley Cooper
Guió: Eric Roth, Bradley Cooper
Actors: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott

[ Drama, música, romanç ] 2h 16min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Un músic d’èxit ajuda a una jove cantant a aconseguir la fama, tot i que l’edat i l’alcoholisme envien la seva pròpia carrera a una espiral descendent.”

Crítica

Un bunyol d’estereotips totalment superficial sense raó de ser…

Segons la meva opinió, una pel·lícula molt ben feta, això no se li pot negar, però totalment superficial que va als estereotips de sempre i que no diu absolutament res… a menys que siguis seguidor acèrrim de Lady Gaga i tot el que faci et sembli una meravella, és clar.

I no entenc com pot ser que a IMDb la valorin per sobre de 8! És incomprensible… que no siguin fans…

Resum (amb espòilers)

Un cantant d’èxit i fama notables, afartat de drogues i alcohol i buscant encara més alcohol entre concert i concert, acaba en un local de drag-queens on homes trasvestits interpreten cançons en playback, excepte una noia que ho fa amb la seva veu. El cantant la comença flirtejar enmig de la nit de borratxera i, en fer-se de dia, li proposa que vingui amb ell en un avió privat a veure el concert de la nit següent.

Ella primer diu que no, perquè ha d’anar a la seva feina de cambrera en un hotel, però quan li busquen les pesigolles a la feina ho engega tot a rodar i se’n va a veure el concert en l’avió privat promès. En el concert, el cantant li proposa cantar una cançó que la noia va cantar en la nit de borratxera i, sobtadament, és tot un èxit. Una cosa porta a l’altra i acaba anant de gira amb ell aconseguint encara més rellevància.

Un productor diu a la noia que està a disposat a fer el que calgui per donar-la a conèixer i aconsegueix gravar un disc, que alhora comporta una gira en solitari, fins que, finalment, té més èxit que el cantant, que va de mal en pitjor amb les drogues i l’alcohol. En un rampell, mig seriosament mig en broma, es casen. A ella la nominen a tres Grammys i en la gala d’entrega ell puja a l’escenari i es pixa a sobre davant de tothom.

Després d’una cura de desintoxicació, el productor de la noia li fa saber al cantant que, tard o d’hora tornarà a caure en les drogues i l’alcohol i acabarà arruinant, com ja ha estat a punt de fer en l’entrega dels Grammy, la carrera de la seva dona que també ha deixat de fer una gira per poder estar al costat del seu home. Ell es treu la vida i ella fa un concert homenatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada