Bloc personal,

dissabte, 2 de març del 2019

The Intern (2015)

[695]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Nancy Meyers
Guió: Nancy Meyers
Actors: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo

[ Comèdia, drama ] 2h 1min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“Un vidu de setanta anys, Ben Whittaker, ha descobert que la jubilació no l’omple. Aprofitant una oportunitat per tornar a treballar, es converteix en un becari sènior en una botiga de roba per internet, fundada i dirigida per Jules Ostin.”

Crítica

“Prefabricada”, però ben feta…

És clarament una pel·lícula molt estereotipada, però amb els ingredients justos, necessaris i, sobretot, de qualitat perquè surti, al final, una bona pel·lícula. El que passa és que, he vist tantes pel·lícules d’aquest tipus que, al final, per estar excessívament ensucrades –aquesta en té un dosi elevada– acaben sent un bunyol difícil de pair. En canvi, aquesta m’ha agradat força… potser perquè m’he identificat amb el personatge –un senyor de 70 anys–… ai las!

Resum (amb espòilers)

Un home vidu que ja s’ha jubilat, després de donar la volta al món i de fer tot allò que se li suposa ha de fer un jubilat, troba que la casa li cau al damunt i necessita moviment. Una empresa de venda de roba per internet amb molt poca trajectòria, però amb un creixement desmesurat, busca gent gran per integrar-la dins l’empresa, s’hi presenta i l’agafen per contraposició dels altres carcamals.

La seva feina és ser assistent de la fundadora de l’empresa una dona jove, casada i amb un filla petita. En principi, a la directiva no li fa cap gràcia haver de treballar amb gent gran, però la paciència del becari, d’estar sempre allà per quan ella ho necessita, fa que li vaig agafant confiança, fins al punt que, òbviament, l’acaba necessitant.

Es veu la vida laboral d’una empresa tecnològicament puntera, la vida familiar de la directiva i les relacions dels diferents personatges. És clàssica en aquest sentit, però donant-li la volta a la situació i feminitzant la figura dominant de l’amo.

El becari acaba fent-li de xofer i fins i tot de mainadera, fins que acaba aconsellant-li què fer amb l’empresa i amb la seva vida privada quan sap que el marit li posa les banyes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada