Bloc personal,

diumenge, 14 d’abril del 2019

Mortal Engines (2018)

[706]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Christian Rivers
Guió: Fran Walsh, Philippa Boyens
Actors: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 8min

Sinopsi

IMDb (6,2):
“En un món post-apocalíptic, on les ciutats munten rodes i es consumeixen per sobreviure, dues persones es reuneixen a Londres i intenten detenir una conspiració.”

Crítica

Un bluf… i es veia venir.

Em sorprèn que ningú, amb dos dits de coneixement, no hagi intuit que això era infumable.

Resum (amb espòilers)

Després de mil guerres el món ha quedat totalment devastat. A l’oest, les ciutats van sobre rodes i unes engoleixen les altres. A l’est, per contra, per enllà del gran mur, la concòrdia i la prosperitat es veuen amenaçades per aquestes ciutats.

Un científic de Londres està desenvolupant, d’amagades, un nova arma utilitzant components rescatats de civilitzacions antigues amb arqueologia. No ha tingut cap problema en assassinar la seva dona i deixa desfigurada la seva filla per aconseguir el seu propòsit.

La seva filla, així que pot, intenta matar-lo, però és aturat per un jove impetuós que no coneix tota la veritat. Fins que, escapant de Londres, la noia li ho acaba explicant tot. Escapant de la ciutat acaben coneixent tota mena de personatges pintorescos i són salvats per una noia orientatl que porta un aparell volador.

Mentrestant, un ser diabòlic que sembla un cyborg implantat en el cos d’una persona morta, persegueix la noia, perquè de petita, va ser ell qui la va cuidar i, per no haver de patir sentiments de culpa o enuig, li va prometre que moriria per implantar-la en un cos que va construir expressament. Quan finalment veu que la noia està enamorada del noi, i a les portes de la mort, li perdona la promesa i li torna un penjoll que li va donar la seva mare i li va caure el dia que es van conèixer: és la clau per desactivar una arma quàntica capaç de destruir-ho tot.

Londres es dirigeix a la muralla i detona el seu primer raig, cosa que fa que caigui mitja muralla. Mentres la resta intenta defensar-se, ella i el noi fan l’impossible per entrar dins la ciutat i desactivar l’arma amb la clau. Ho aconsegueixen ajudats també per l’altra filla, més jove i criada a Londres, del villà, que arribat un punt no s’ha cregut més les seve mentides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada