Bloc personal,

dissabte, 20 d’abril del 2019

Rampage (2018)

[709]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Brad Peyton
Guió: Ryan Engle, Carlton Cuse
Actors: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman

[ Acció, drama, ciència ficció ] 1h 14min

Sinopsi

IMDb (6,1):
“Quan tres animals diferents s’infecten amb un patogen experimental i perillós, un primatòleg i una genetista s’uneixen per evitar que destrueixin Chicago.”

Crítica

Molt bon començament i patètic final…

La primera meitat de la pel·lícula és perfectament masticable, en especial la part de l’estació espacial que trobo molt ben feta, però arriba un moment que ja no saben què fer per ser més ridículs i liar-la encara més. Si almenys estés fet amb un mínim de coherència, encara seria, si fa no fa, creïble, però és que està fet amb tal desgana i tirant de clixés tant sobats que fa grima…

Resum (amb espòilers)

Una farmacèutica està experimentant amb genomes per millorar races animals en una estació espacial. Hi ha hagut un accident i han mort tots els ocupants de l’estació menys una doctora. Intenta pujar a la càpsula de salvament, però no la deixen pujar fins que no rescati les mostres, amb el perill que suposa havent-hi una nova espècie mutant de rata gegant dins l’estació. Aconsegueix escapar just en l’últim moment no sense que la rata esgarrinxi el vidre i, en l’entrada en l’atmosfera, es trenqui i mori en una explosió.

Les mostres van a parar a tres llocs… del planeta?, no!, dels EE.UU. Un lloc és el centre de recuperació animal per goril·les on hi ha un goril·la albí que es comunica amb signes amb el seu cuidador, un altre és entre una manada de llops i el tercer lloc els pantans amb caimans. Tres animals són infectats amb el patogen experimental i comencen a crèixer i mutar amb gran celeritat: un goril·la, un llop i un caimà.

Des de la farmacèutica volen recuperar les mostres, però en saber que s’han perdut en el moment d’infectar els animals, els criden per ones de baixa freqüència per tal que arribin a Xicago, esperen que siguin abatuts per les forces militars i després recuperar-ne mostres de l’ADN per vendre l’experiment. El que no saben és que, en el moment d’activar la senyal de baixa freqüència els animals ja han crescut desmesuradament i són pràcticament immunes a qualsevol arma doncs es regeneren amb gran rapidesa. A més, se’ls activa una gran agressivitat i no responen, especialment el goril·la, a cap requeriment del seu cuidador.

La pel·lícula explica el camí des dels diferents punts fins arribar a Xicago i deixar-la pràcticament destruïda, amb avions amb bombes destructives massives pel camí i els diferents intents del FBI (o agències ocultes) i dels militars per aturar-los. Els protagonistes humans, el musculat cuidador i la genetista, són per fer bonic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada