Bloc personal,

dissabte, 20 d’abril del 2019

Widows (2018)

[710]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Steve McQueen
Guió: Gillian Flynn, Steve McQueen
Actors: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki

[ Crim, drama, thriller ] 2h 9min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“A la contemporània ciutat de Xicago, enmig d’un moment de turbulència, quatre dones que no tenen res en comú, excepte un deute deixat per les activitats criminals dels seus marits morts, prenen les seves pròpies mans i conspiren per forjar un futur en els seus propis termes.”

Crítica

Molt entretinguda…

Molt ben feta i amb molt bon gir “inesperat” gairebé al final, però no he entès el final: la retrobada entre dues atracadores…

Resum (amb espòilers)

Una colla de lladres realitza un robatori i són empaitats per la policia. Quan aconsegueixen despistar-la, canvien de furgoneta i, quan es disposen a fugir definitivament, la policia els està esperant i comencen a disparar-los fins matar-los a tots.

Els diners que estaven robant procedien d’un gàngster que no té problema en demanar-li a la vídua del líder de la banda els diners robats tot i saber que no els té ella. No té els diners, però aconsegueix una llibreta del seu marit on hi han anotades totes les indicacions dels robatoris comesos i de possibles nous robatoris. Acollonida per les possibles conseqüències, la vídua contacta amb la resta de vídues dels lladres per posar-se d’acord en cometre un robatori per pagar “el deute” i, de pas, solucionar les seves vides que queden totes pendents d’un fil al no tenir cap mena d’ingressos. Totes accedeixen menys una.

Mentrestant, un conjunt d’obscurs interessos entre dos polítics corruptes per guanyar les properes eleccions, un d’ells el gàngster xantatgista, fa que pressionin l’entorn de les vídues i s’enteren de l’existència de la llibreta i, de passada, maten el conductor que tenien previst utilitzar en el robatori, per la qual cosa necessiten un quart component que acaba sent la mainadera d’una de les vídues.

El robatori és justament a la casa de l’altre polític que té amagats en una cambra del pànic cinc milions de dòlars procedents de comissions il·legals. Finalment aconsegueixen el botí, però una de les integrants del grup és ferida i han de matar el pare del polític, corrupte també. En sortir a la furgoneta, però, els espera un dels gàngsters que vol emportar-se tot el botí ell sol i fuig amb la furgoneta. Elles el segueixen amb el cotxe i fan estavellar la furgoneta matant el mafiós. Recuperen el botí i porten la noia ferida a l’hospital.

La líder de la banda torna a la nau on ho han preparat tot i allà apareix el seu marit viu, que havia fingit la seva mort, matant els companys de robatori, per emportar-se tot el botí, cosa que la seva dona ja havia descobert visitant la casa de l’única vídua que no havia volgut participar, amb un nen de mesos i descobrint la petaca personalitzada del seu marit allà, així com els lladrucs del seu gos al detectar la seva olor darrera d’una de les portes de la casa. El marit intenta matar-la, però és ella que el mata a ell.

Cadascuna de les vídues refà la seva vida i destina els diners a allò que més il·lusió els feia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada