Bloc personal,

dissabte, 25 de maig del 2019

Creepshow (1982)

[721]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: George A. Romero
Guió: Stephen King
Actors: Hal Holbrook, Leslie Nielsen, Adrienne Barbeau

[ Comèdia, fantasia, terror ] 2h

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Una antologia que explica cinc contes terrorífics basats en els còmics de terror E.C. dels anys cinquanta.”

Crítica

Si fa no fa, tal i com la recordava…

En la meva adolescència aquesta pel·lícula em va agradar molt, però només la vaig veure una vegada… crec que en una marató de cinema de terror (tota una nit) al cinema Diana. El que més em va marcar va ser el canvi d’il·luminació –llums blaves i vermelles– en el moment que s’acostava el clímax de terror, si es pot dir d’alguna manera, de la història.

El mini relat que em va agradar més va ser la del bitxo dins la caixa sota l’escala d’un institut.

Resum (amb espòilers)

Cinc històries de terror independents:

1.- En la primera un avi multimilionari que, estant viu era un corcó, torna de la tomba per celebrar el seu aniversari.

2.- Un granjer curt de gambals veu caure un meteorit i s’afanya en trobar-lo per vendre’l i guanyar quatre calerons, sense saber que el meteorit conté una espècie de forma de vida invasiva en forma vegetal que va parasitant tot allò que va infectant –persones incloses– i continuar avançant la seva colonització.

3.- Un home gelós, en saber que la seva dona li fa el salt l’enterra viva a la sorra de la platja perquè la pujada de la marea l’acabi d’ofegar i el mateix amb l’amant… fins que tornen del fons del mar per venjar-se.

4.- Un conserge troba una caixa tancada amb cadaus sota una escala i avisa el director perquè porta cent cinquanta anys tancada. Dintre hi ha una mena de monstre que engoleix qui se li acosta. Un altre professor decideix acostar la seva insuportable dona per fer-la desaparèixer i després tira la caixa al fons d’un llac.

5.- Un home viu aïllat en un ambient esterilitzat perquè no suporta els microbis. Els escarbats entren en el seu apartament i acaben devorant-lo.

I per tancar la introducció –un nen al que tiren el seu còmic a la brossa–, el nen compra un nino de vudú amb un val del còmic i forada amb agulles el seu pare que l’ha renyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada