Bloc personal,

diumenge, 19 de maig del 2019

Pocahontas (1995)

[720]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mike Gabriel, Eric Goldberg
Guió: Carl Binder, Susannah Grant
Veus de doblatge: Mel Gibson, Linda Hunt, Christian Bale

[ Animació, aventura, drama ] 1h 21min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Un soldat anglès i la filla d’un cap algonquin comparteixen un romanç quan els colons anglesos envaeixen la Virgínia del segle XVII.”

Crítica

Contingut penós…

M’he obligat a veure-la perquè realment no l’havia arribat a veure mai i, francament, no m’havia perdut res. Amb el pas del temps, el contingut de la pel·lícula és patètic i lamentable. No ajuda massa la veu del protagonista que és, ni més ni menys, que Mel Gibson, amb un to de veu totalment descafeïnat… i això que m’estimo més veure la versió original, però no és el cas!

Així, d’entrada, no crec que hi hagi una pel·lícula Disney tant violenta en el sentit que acabi morint una persona d’un tret, llevat de Bambi que, diuen, és la més violenta de Disney… Mentrestant, en aquesta pel·lícula, normalitzant un genocidi enmascarant-ho amb amor romàntic (el personatge real va ser violat amb 12 o 13 anys).

Resum (amb espòilers)

Colonitzadors anglesos envaeixen Virgínia i prenen, en nom del rei d’Anglaterra, les terres i els seus habitants. Un soldat anglès, però, s’enamora d’una jove índia i, davant de les intencions del governador d’aniquilar tots els indis després que no trobin l’or promès, intenta aturar-los.

Enmig de l’embolic, el prenetent indi de Pocahontas, en veure que està enamorada de l’anglès, lluita a mort contra el soldat, però un jove anglès l’acaba disparant per salvar el seu compatriota i mor. El governador té l’excusa perfecta per atacar.

Mentrestant, el cap dels guerrers indis captura el protagonista i té intenció d’executar-lo a l’alba com el primer dels anglesos que el seguiran. Finalment, Pocahontas s’interposa entre el garrot i el soldat i fa públic el seu amor. Davant d’això les dues forces que estaven a punt d’esbatussar-se, s’aturen.

El governador, però, en un últim intent, vol matar el cap dels indis i el soldat s’hi interposa per salvar-lo, però és greument ferit i ha de tornar a Anglaterra per guarir-se dient-se adéu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada