Bloc personal,

diumenge, 30 de juny del 2019

Shaft (2019)

[731]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tim Story
Guió: Kenya Barris, Alex Barnow
Actors: Samuel L. Jackson, Jessie T. Usher, Richard Roundtree

[ Acció, comèdia, crim ] 1h 51min

Sinopsi

IMDb (6,4):
“John Shaft Jr., expert en seguretat cibernètica amb un títol del MIT, sol·licita l’ajut de la seva família per descobrir la veritat darrere de la prematura mort del seu millor amic.”

Crítica

Només se’n salva la selecció musical…

No és que sigui ben bé un bluf, però, la veritat, és bastant justeta. L’únic que la salva és la banda sonora recordant el bon funky dels anys vuitanta. Amb el pas del temps també s’idealitza la bona música, però l’estètica forçada i els cànons morals no s’aguanten per enlloc. Per passar-s’ho bé i oblidar-te de tot, està bé, però a mica realista que siguem li falta cos.

Resum (amb espòilers)

Shaft és un policia rude de Nova York que se’n surt bastant bé dels casos en els que treballa, però els traficants de droga li tenen posat preu al seu cap. En un cotxe, amb el seu fill acabat de nèixer i la dona, és acribillat a balassos, però només atravessen el vidre… ;-)

La seva dona, veient que aquest no és el futur pel seu fill, se l’emporta i l’aparta del seu pare per criar-lo tota sola. Amb els anys, aquest noi acaba entrant d’analista de dades a l’FBI, però davant la mort del seu amic per sobredosi quan ja n’havia sortit, investiga el seu possible assassinat, però, veient que no té el carisme suficient per enfrontar-se en segons quins ambients, acaba recurrint al seu pare que no veia des de ben petit per ajudar-lo.

El seu pare totalment fora del món digital actual, utilitza els mitjans de la vella escola, primer disparar i després preguntar. Més enllà d’una pel·lícula d’acció, que ho és agradi més o menys, acaba sent una pel·lícula còmica on s’enfronten el món analògic i rude del pare, amb el digital i metrosexual del fill.

Després d’anar estirant del fil acaben descobrint que el que va matar el seu amic era un company de l’associació de desintoxicació que la utilitzava com a tapadera per importar droga de l’Afganistan dins de cotxes desballestats que arreglaven aquí i, en descobrir-ho, l’eliminen. Enmig, una altra empresa tapadora hispana que es dedica a l’alimentació i fa donatius a una mesquita que és la que fa els contactes a l’Afganistan per portar la droga als EE.UU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada