Bloc personal,

diumenge, 4 d’agost del 2019

Chilling Adventures of Sabrina (2018) S01

[90]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Roberto Aguirre-Sacasa
Actors: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

[ Drama, fantasia, terror ] 11 captítols de 49-63 min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“A mesura que s’acosta el seu 16è aniversari, Sabrina ha de triar entre el món de les bruixes de la seva família i el món humà dels seus amics. Basat en el còmic Archie.”

Crítica

Grata sorpresa…

Un excel·lent capítol inicial, la resta correctes i un altre magnífic capítol, el 10, per una sèrie que no hagués anat a veure expressament mai, però que m’ha agradat molt.

Una sèrie per adolescents amb amor, gore i terror en una combinació prou aconseguida i encertada.

Resum (amb espòilers)

Sabrina Spellman, mig humana mig bruixa, ha de decidir si vol seguir sent bruixa, per la qual cosa és obligada a signar al llibre de les ombres i servir Satanàs, però en l’últim moment decideix que no vol perdre la seva llibertat tot i que tot el seu entorn li ho demana. Malgrat tot, se li permet assistir a l’acadèmia de bruixeria.

El seu pare era bruixot i la seva mare mortal i, diuen, van morir en un accident. S’intueix que Sabrina té més poder que cap dels bruixots de la seva era. Les seves tietes cuidaran d’ella, tot i que Zelda, especialment, és molt dura i crítica amb ella. El director de l’acadèmia l’acull perquè hi estudïi, però en realitat, pel fet d’ocupar el lloc que anteriorment ocupava el pare de Sabrina, el que vol és desfer-se d‘ella.

La concubina de Satanàs va encaminant i manipulant Sabrina perquè finalment signi el llibre de les ombres i ho acaba aconseguint, provocant un canvi en Sabrina que la fa molt poderosa. El seu xicot i les seves amigues acaben sabent de la seva boca que és bruixa i, malgrat tot, acaben acceptant-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada