Bloc personal,

dissabte, 17 d’agost del 2019

Inglourious Basterds (2009)

[746]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Quentin Tarantino
Guió: Quentin Tarantino
Actors: Brad Pittz, Diane Kruger, Eli Roth

[ Aventura, drama, guerra ] 2h 33min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“A la França ocupada pels nazis durant la segona guerra mundial, un pla per assassinar líders nazis per part d’un grup de soldats jueus dels Estats Units coincideix amb els plans venjatius de la propietària del teatre.”

Crítica

Quan la vaig veure per primer cop em va semblar boníssima; ara se m’ha fet bastant pesada…

Hi han moments que, efectivament, tot flueix i tira endavant, però hi han altres moments que es fa bola… molta bola… costa de pair. Es crea un tensió innecessària que no porta enlloc.

Resum (amb espòilers)

Durant la segona guerra mundial un detectiu alemany es marca com objectiu ser el millor caça-jueus. En una família amagada sota el terra d’una granja els mata a tots excepte una noia que “deixa” escapar.

Els americans, per la seva banda, creen un esquadró particularment sanguinolent amb els nazis format íntegrament per jueus, alguns americans, altres fins i tot alemanys, que van deixant la seva empremta allà per on passen deixant-los atemorits.

A París, la jove que el caça-jueus va deixar escapar, regenta un cinema. La casualitat fa que un oficial alemany s’hi encapritxi. Aquest oficial ha estat condecorat per haver matat des d’un campanar italià a tres-cents soldats aliats. Goebbels en fa una pel·lícula per exaltar-ne els valors alemanys i encoratjar les tropes, i el soldat insisteix que s’estreni en el cinema de la jove. Per sorpresa, també hi assisteix el führer.

La noia, per la seva banda, té intenció de tancar les portes del cinema i incendiar-lo amb les pel·lícules de nitrat altament inflamables. Els “maleïts bastards”, com es fa dir l’esquadró jueu, també tenen planificat fer-ho saltar pels aires. El caça-jueus, però, descobreix els plans dels bastards, mata l’actriu alemanya que col·laborava amb els americans i els explicava els plans, i acorda amb el sergent de l’esquadró permetre que matin el führer a canvi de rendir-se ell i emportar-se tots els mèrits.

Finalment la jueva que porta el cinema és descoberta i mor, però no sense abans matar el franctirador. El cinema, malgrat tot, acaba cremant-se. L’esquadró dels maleïts bastards aconsegueix matar el Hitler, Goebbels i acribilla la majoria de gent de la sala atrapada dins intentant fugir de la sala incendiada. Les bombes que portaven lligades a les cames i la que estava sota el seient de Hitler esclaten. El sergent entrega el caça-jueus, però no sense abans marcar-li al front la creu gammada com a signatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada