Bloc personal,

divendres, 23 d’agost del 2019

John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

[751]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chad Stahelski
Guió: Derek Kolstad, Shay Hatten
Actors: Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane

[ Acció, crim, thriller ] 2h 11min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“El superassassí John Wick va fugint després d’assassinar un membre del gremi internacional d’assassins i la seva vida té un recompensa de 14 milions de dòlars, la qual cosa el converteix en l’objectiu de caça-recompenses d’arreu.”

Crítica

Una mica descafeïnada?

Al final l’he vist bastant justeta, tot i que està feta per els seguidors de la franquícia, als qui agradi Keanu Reeves i al qui els agradi la coreografia de lluita, i, penso, m’hi incloc en els tres grups. Suposo que les “errades” són voler fer-la massa semblant al còmic i, és clar, són llenguatges diferents: l’escena de les motos és totalment inversemblant. Per altra banda, ja són coses meves, però jo diferenciava clarament el doble que s’emportava les hòsties fortes de l’actor titular…

Resum (amb espòilers)

Després de l’última escabetxina a l’hotel “protegit”, el Continental, –que francament ja no recordo– John Wick ha de fugir d’allà on sigui a correcuita doncs en poc menys de mitja hora serà excomunicat de l’ordre i el seu cap tindrà un preu. Algun caça-recompenses fins i tot s’adelanta a l’hora de l’excomunió i ja vol acabar amb ell. El ball d’hòsties només acaba de començar i el vehicle en el que es mou d’un lloc a un altre sempre és “hòstia va, hòstia ve”.

L’argument principal de la pel·lícula és trobar la manera de revertir un fet que sembla imminent, la seva mort, tot i que ell posarà de la seva part perquè això no arribi. Després de fugir de mil-i-un caça-recompenses que volen la seva mort, alguns amb especial interès, arriba a l’hotel com aquell qui, tot jugant de petits, fa “salve” en tocar la paret i diu “casa”. Allà negocia amb el recepcionista i el gerent que l’indiquen on anar. A través de favors que li deuen uns i altres es va movent, sempre amb els caça-recompenses darrera seu. El primer favor el proporciona l’ex-ballarina rusa.

Mentrestant arriba l’Adjudicadora de la Taula Suprema al Continental a demanar explicacions del que va passar. Al gerent li demana la dimissió. A l’ex-ballarina li forada les dues mans. Al colomer li exigeix un càstig de set talls pel seu cos, proporcionats pel restaurador de sushi que és l’encarregat d’acabar amb John Wick.

L’ex-ballarina l’envia a Casablanca i d’allà al mig del desert on contacta amb representants de la Taula Suprema que el tornen a acceptar si mata el gerent de l’hotel. Tornant al Continental, refusa matar el gerent i comença una altra escabetxina, aquest cop liderat pel restaurador de sushi que, òbviament, acaba palmant. El gerent, per evitar problemes amb l’Ajudicadora per no haver-lo matat a ell, mata John Wick… almenys el llença des del terrat. Però no mora i el seu cos viu és entregat molt malmès al colomer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada