Bloc personal,

diumenge, 18 d’agost del 2019

Priest (2011)

[748]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Scott Stewart
Guió: Cory Goodman, Min-Woo Hyung (còmic)
Actors: Paul Bettany, Cam Gigandet, Maggie Q

[ Acció, aventura, crim ] 1h 27min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“Un sacerdot desobeeix la llei de l’església per fer un seguiment dels vampirs que van segrestar la seva neboda.”

Crítica

Molt justeta, però ja em va bé…

Ja l’havia vista, però gairebé no la recordava. De fet, em pensava que hi passaven més coses, que era més llarga. És bastant simple, però directa i entretinguda… en la meva opinió, és clar.

Resum (amb espòilers)

En una societat totalment sectària dominada per l’església adoctrinant els seus anyells, els sacerdots han estat una peça clau en la lluita contra els vampirs, sers grotescos privats de visió, però molts més ràpids i letals que els humans… fins el moment que van aparèixer els sacerdots. Acabada la guerra després de destruir l’última colmena dels vampirs, la cúpula eclesiàstica codemna als sacerdots a l’ostracisme per tal de mantenir el seu poder en aquesta societat post-apocalíptica on, en principi, les ciutats són l’únic lloc segur.

Més enllà de les ciutats també hi han petits nuclis poblacionals i alguna granja que intenta cultivar alguna cosa en la terra estèril. Allà hi viu una parella amb la seva filla, que és alhora neboda d’un sacerdot oblidat. Quan de nit arriba una horda de vampirs i mata la dona, fereix l’home i segresta la noia, el xicot d’aquesta va a buscar al sacerdot que demana permís per actuar contra els vampirs. La cúpula eclesiàstica nega que existeixin els vampirs i li ho prohibeix. Ell se salta les normes i surt pel seu compte, acompanyat del jove xèrif enamorat de la seva neboda.

El sacerdot va seguint les pistes que el porten a la colmena que havien destruit. Abans, però, la cúpula eclesiàstica activa quatre sacerdots més per anar a buscar al desertor. Tres sacerdots es dirigeixen a Jericó i el quart, una dona que havia estat enamorada del sacerdot, s’anticipa i l’espera a la colmena. En comptes d’aturar-lo l’ajuda. Descobreixen que la colmena no està del tot destruïda i que ha estat utilitzada per una nova fornada de vampirs que es dirigeixen a Jericó.

Quan arriben a Jericó, els vampirs ja han matat els tres sacerdots, però a més a més hi ha alguna cosa nova, un nou vampir, mig humà mig vampir que va ser transformat per la mateixa reina dels vampirs. Ara és qui lidera un tren totalment tapat de la llum del sol que durant la nit assalten ciutats i durant el dia viatja a gran velociat per arribar a la ciutat principal.

El sacerdot, que en realitat és el pare de la noia, no pas l’oncle, acompanyat del jove xèrif, salva la noia i l’altre sacerdot, la dona, va descarrilar el tren evitant que arribi a la ciutat i faci una masacre. El sacerdot desenmascara la cúpula eclesiàstica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada