Bloc personal,

diumenge, 4 d’agost del 2019

Pulp Fiction (1994)

[739]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Quentin Tarantino
Guió: Quentin Tarantino, Roger Avary
Actors: John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson

[ Crim, drama ] 2h 34min

Sinopsi

IMDb (8,9):
“La vida de dos assassins a sou, un boxejador, un mafiós i la seva dona i una parella de bandits aficionats s’entrellacen en quatre relats de violència i redempció.”

Crítica

Increïblement, no l’havia vista encara…

I això que han passat vint-i-cinc anys… Però és que no l’havia vista. I m’ha semblat genial, és clar. Una obra mestra. D’aquestes que, de tant en tant, cal anar tornar a visualitzar. Val la pena.

Una història contundent farcida de petites perles del tipus la història del massatgista de peus. Imprescindible!

Resum (amb espòilers)

Dos assassins a sou sense escrúpols es dediquen a matar la gent que ha traïcionat el seu cap. Un d’ells ha d’acompanyar la dona d’aquest tot i saber que l’última persona que ha estat amb ella l’han tirat des d’un tercer pis al carrer. Ella confon l’heroïna d’ell per cocaïna i pateix una sobredosi, però finalment la salva.

Mentrestant un boxejador cobra una morterada per part del cap per deixar-se caure al cinquè round. Malgrat tot, lluita fins noquejar el rival. Més tard s’entera que el rival ha mort. Ell ho tenia bastant ben planificat per fugir amb la seva xicota, una noia justeta de cap, però en l’últim moment s’adona que ella ha oblidat el seu rellotge que era un record del seu avi, per la qual cosa ha de tornar al seu apartament tot i saber que, molt possiblement, l’estaran esperant. Després de donar una volta, entra a l’apartament, recupera el rellotge i, veient que no hi ha ningú, decideix esmorzar. Quan s’està fent les torrades descobreix una arma sobre el marbre de la cuina. L’agafa just en el moment que un dels dos assassins surt del lavabo tot confiat. Li descarrega totes les bales del carregador.

Tornant a casa, en un semàfor es troba el mafiós que, a la vegada, el reconeix. L’embesteix atropellant-lo, però ell és embestit per un cotxe que creuava amb el semàfor verd. Quan el mafiós recobra el coneixement, mig aturdit, comença a disparar el boxejador enmig del carrer. El boxejador, també aturdit, fuig com pot i es refugia en una botiga d’empenyoraments. El mafiós entra disposat a matar-lo i ell es defensa a cops de puny. Quan semblava que el boxejador el tenia guanyat, l’amo de la botiga els noqueja tots dos i els lliga a una cadira en el sotan. Mentrestant avisa el seu amic policia i entra els dos es disposen a violar-los.

Mentre estan violant al mafiós, el boxejador aconsegueix fugir, però quan està a punt de sortir, torna a entrar i mata a l’amo de la botiga i quan està a punt de matar a l’altre violador, el mafiós el fa apartar i li fot un tret als genitals mentre decideix torturar-lo fins la mort. Boxejador i mafiós es despedeixen sense represàlies a canvi del silenci.

Mentrestant, les històries que s’han anat mostrant paral·leles al llarg de la pel·lícula, comencen a encaixar. Els assassins que s’han presentat a la casa dels estafadors del mafiós i els han matat a tots menys a un, emportant-se un maletí carregat amb una gran fortuna, per accident li foten un tret al cap al supervivent deixant el cotxe i ells mateixos plens de sang, per la qual cosa han d’acudir a un amic per deixar el cotxe amagat. Un intermediari que es dedica a resoldre conflictes d’aquest tipus, els fa rentar el cotxe, posar el cadàver al maleter i desfer-se del cotxe, al mateix temps que els fa dutxar i posar-se robar informal.

Mentre tornen a casa del mafiós per tornar-li el maletí s’aturen en un restaurant a esmorzar i, casualment, són atracats per una parella d’aficionats que, per poc, surten escaldats. Però els salven la vida, perquè un dels assassins ha decidit retirar-se. És quan tornen el maletí quan coincideixen amb el boxejador arreglant el combat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada