Bloc personal,

diumenge, 11 d’agost del 2019

The Dark Tower (2017)

[744]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Nikolaj Arcel
Guió: Akiva Goldsman, Jeff Pinkner, Anders Thomas Jensen,Nikolaj Arcel,Stephen King (novel·la)
Actors: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor

[ Acció, aventura, fantasia ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (5,6):
“L’últim ‘disparador’, Roland Deschain, ha estat codemnat a una batalla eterna amb Walter O’Dim, també conegut com l’home de negre, decidit a evitar que superi la torre fosca que manté l’univers. Amb la sort del món en joc, el bé i el mal xocaran en la batalla final, doncs només Roland pot defensar la Torre de l’home de negre.”

Crítica

Doncs està bé…

No serà cap obra mestra, no serà res original, però amb una mica d’aquí i una mica d’allà, a mi em fa el pes.

Resum (amb espòilers)

Un mag amb el poder d’atravesar portals interdimensionals vol aconseguir destruir la Torre Fosca que, contradictòriament, és la que aporta llum a tot l’univers. Sense aquesta, els sers monstruosos que viuen a la foscor, s’apoderarien de l’univers i acabarien amb la vida coneguda. Segons la llegenda, només un nen pot destruir la Torre Fosca, per la qual cosa es dedica a raptar nens del nostre món i els porta a un altre on els manté captius, fins que, a través d’un estrany enginy, els aconsegueix estressar i amb la força de la seva ment envien un raig amb el qual bombardeja la Torre Fosca. Aquests atacs es manifesten a la Terra en forma de terratrèmols. En aquest altre món, una guerra tot just ha acabat i el mag n’ha resultat victoriós. El principal defensor de la llum que equilibra la Torre Fosca són els “disparadors” (gunslider) que, amb armes fetes a partir del metall de l’espasa Excalibur, aconsegueixen disparar amb un encert sorprenent siguin quines siguin les difícils condicions.

Mentrestant, a la Terra, un nen que ha perdut el seu pare i ara la seva mare està casat amb un altre home i que té poders molt superiors a qualsevol dels nens raptats pel senyor de negre, no pare de tenir malsons i visions d’aquest altre món, de l’home de negre i del “disparador”. La seva mare i el seu padrastre van canviant-lo de psiquiatre entenent que el problema és a pèrdua del pare i que tot són invencions d’ell, fins que finalment es segrestadors de nens, els pelleringues, el venen a buscar per portar-lo a una clínica, ell els veu i s’escapa. Ha averiguat on es troba ubicat un lloc que ha vist en un dels seus somnis, s’hi acosta i descobreix una casa mig embruixada amb un dimoni que amb seu poder inhabilita i descobreix que la casa és una tapadera per un portal interdimensional mig abandonat. Hi entra per arribar a un d’aquells llocs que havia somniat.

Coneix el “disparador” i li ensenya els dibuixos de les seves visions. Busca ajuda en un poblat, també perdedor de la recent guerra i li fan saber que les visions són reals. Sap on està l’home de negre. Activen un portal per arribar-hi, però els descobreixen. El “disparador” salva el nen. Atravessen el portal i es troben amb l’home de negre que agafa el nen i el posa a la cadira estressora per destruir la Torre Fosca. El nen, però, coneixent ja el seu poder s’hi oposa i, contra els desitjos de l’home de negre, deixa el portal obert perquè hi entri el “disparador”. L’home de negre té les de guanyar, però quan el “disparador” ja està abatut, el nen, que continua a la cadira estressora, entra en la seva ment i l’ajuda a recuperar-se per poder disparar finalment l’home de negre i acabar amb ell.

Tots dos tornen a Nova York, però el nen, en no tenir cap progenitor viu perquè els ha matat l’home de negre, accepta l’oferta del “disparador” per tornar al seu món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada