Bloc personal,

dijous, 29 d’agost del 2019

The Last Airbender (2010)

[757]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: M. Night Shyamalan
Guió: M. Night Shyamalan
Actors: Noah Ringer, Nicola Peltz, Jackson Rathbone

[ Acció, aventura, familiar ] 1h 43min

Sinopsi

IMDb (4,1):
“Les aventures d’Aang, un jove successor d’una llarga línia d’avatars, que ha de dominar els quatre elements i evitar que la Nació del Foc esclavitzi les tribus de l’aigua i el regne terrestre.”

Crítica

D’aquestes coses que no entenc… per mi, boníssima, però molt mal valorada…

Ja l’havia vista un parell de vegades i no m’ha fet res tornar-la a veure. La història està molt bé, tot i que a la pel·lícula només s’explica una tercera part del que apareix a l’anime, boníssim també. Suposo que tenien previsió de fer-ne una saga, però els mals resultats de crítica i taquilla van tallar les bones intencions d’arrel.

Resum (amb espòilers)

Aang és un nen de 12 anys que, en confirmar-li abans d’hora que era la reencarnació d’una llarga llista d’avatars que dominen els quatre elements –aire, aigua, terra i foc–, s’espanta i fuig volant al llom del seu búfal volador. Quan cau a l’aigua, per protegir-se, crea una bombolla protectora i queda congelat sota les aigües del pol sud. Cent anys després, dos joves germans de la tribu de l’aigua el troben i acaba descongelat. L’activació de l’avatar ha creat un raig de llum que ha estat vist des d’un vaixell de la nació del foc, que ara domina la Terra després d’una llarga guerra que encara no ha acabat.

Per una banda veiem la colla que formen l’avatar, els dos germans de la tribu de l’aigua, el búfal i un lémur volador en el seu intent de completar la seva missió que és dominar els quatre elements. Ara mateix només domina l’aire, d’on ell n’és originari tot i que, ho sabrà més endavant, tots els monjos de la tribu de l’aire van ser exterminats va cent anys en el moment que l’avatar va desaparèixer. El següent pas és dominar l’aigua, perquè tot i que la germana sap algunes coses, és bastant maldestre, i hauran d’anar al pol nord on encara queden mestres de l’aigua, doncs al pol sud tots els mestres han anat a la guerra. En el seu viatge coneixerà diferents personatges i gent de la tribu de la terra que encoratjarà perquè no es quedin de braços plegats davant l’autoritat de la nació del foc.

Per altra banda coneixerem el fill desterrat de la nació del foc que, per recobrar el seu honor davant el seu pare, vol capturar l’avatar. Ho aconsegueix en diferentes ocasions, però sempre acaba escapant i continuant el seu camí. Junt amb el príncep hi ha el seu oncle que és l’encarregat de tenir-ne cura. En contraposició hi ha un almirall que està disposat a matar el príncep per tenir més poder davant els ulls del rei.

Finalment arriben al pol nord, el germà s’enamora de la princesa del cabell blanc, la nació del foc ataca i maten l’esperit de la lluna que manté l’equilibri. La princesa dona la seva vida a canvi de recobrar la vida de l’esperit i, amb l’avatar en mode trànsit, refusa l’atac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada