Bloc personal,

dissabte, 10 d’agost del 2019

The Last Witch Hunter (2015)

[743]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Breck Eisner
Guió: Cory Goodman, Matt Sazama
Actors: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood

[ Acció, aventura, fantasia ] 1h 46min

Sinopsi

IMDb (6,0):
“L’últim caçador de bruixes és tot el que queda entre la humanitat i les forces combinades de les bruixes més horroroses de la història.”

Crítica

No serà cap cosa de l’altre món, però a mi m’ha tingut entretingut una bona estona…

I amb això em quedo. Vist des d’un altre punt de vista, potser podria dir que massa recursos per no res o un gran bluf amb actors de renom, però si a mi m’ha tingut entretingut una estona ben llarga, ja ha valgut la pena.

Resum (amb espòilers)

Una raça de sers amb poders sobrenaturals, liderada per la reina bruixa, domina la terra per sobre la humanitat tot i que aquesta es pensa que estan sols. Durant l’edat mitjana, veient que la humanitat no va enlloc, la reina bruixa envia la peste negra perquè la humanitat deixi de reproduir-se com a conills. Una colla de creuats busquen el lloc on s’amaga, maten la majoria de bruixes, tot i que també ells acaben gairebé tots morts, però el protagonista acaba matant la reina bruixa. Aquesta, en el seu últim alè, el maleeix amb la vida eterna. Un cop morta, però, calia destruir també el seu cor, però un dels creuats l’amaga per tenir-lo en un lloc segur.

Han passat un miler d’anys i el jove creuat no coneix la mort. Mentrestant hi ha hagut un pacte entre bruixes i humans. Ell només persegueix les que se salten les normes mínimes de convivència, per la qual cosa, les deté i les porta a judici oficiat per part d’altres bruixes que, en declarar-les culpables, són tancades per l’eternitat.

Una ordre de frares, també descendents dels creuats originals, se n’encarreguen d’ajudar el caçador de bruixes. L’últim dels frares, a punt de jubilar-se i deixant les seves funcions en mans d’un de molt més jove, és atacat per un bruixot amb molt males intencions. El donen per mort, fins que se n’adonen que només està maleït. Destruint el que l’ha maleït, s’atura la maledicció.

El caçador de bruixes es dedica a investigar tot això acompanyat d’una jove bruixa amb poders naturals amb la que al principi no hi fa massa amistat, però salvant-se mútuament la vida en diverses ocasions, hi acaba confiant. A través d’una regressió al passat ajudat per aquesta jove bruixa, acaba sabent que finalment el cor de la reina bruixa no va ser destruït i que aquesta maledicció de vida eterna era, en realitat, guardar-li la vida per quan tornés a la vida, cosa que els seus seguidors han aconseguit.

En una altra lluita final, el caçador de bruixes ha d’acabar amb la reina bruixa, aquest cop ajudat pel jove frare, que en realitat és un servidor de la reina bruixa, i la jove bruixa. Aquest cop acaben amb ella, però no en destrueixen el cor perquè, en destruir-lo, també acaba la immortalitat del caçador de bruixes i, sembla, hi havien ganes de fer una segona pel·lícula per deixar el final obert, poder lluitar contra nous enemics… en fi…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada