Bloc personal,

diumenge, 22 de setembre del 2019

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny (2016)

[762]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Woo-Ping Yuen
Guió: John Fusco, Du Lu Wang (novel·la)
Actors: Donnie Yen, Michelle Yeoh, Harry Shum Jr.

[ Acció, aventura, drama ] 1h 36min

Sinopsi

IMDb (6,1):
“Una història d’amor perdut, amor jove, una espasa llegendària i una darrera oportunitat de redempció.”

Crítica

Un encàrreg de Netflix per forçar una segona part de “Tigre y dragón (2000)” bastant innecessària…

Tot i això, a mi m’ha agradat força… però perquè és el tipus de pel·lícula que em té entretingut.

Resum (amb espòilers) [ Traducció automàtica des de la Wikipèdia en anglès ]

Després de divuit anys de solitud, la reconeguda donzella guerrera Shu Lien es desprèn de la jubilació i viatja a Pequín, on es troba el Destí Verd, la llegendària espasa del seu difunt amor Li Mu Bai. Al bosc, el carruatge de Shu Lien és atacat per diversos guerrers del clan West Lotus. Quan ella els lluita, un cavaller emmascarat els ajuda, i junts derroten als atacants, revelant la identitat que és un jove anomenat Wei Fang.

Hades Dai, el governador de la Lotus Occidental, arriba una jove jove anomenada Snow Vase que demana que s'uneixi a les seves files. Quan Dai s'acosta, ella dibuixa una espasa i intenta matar-lo, tot i que ell la combat fàcilment i ella fuig. Quan Wei Fang fa un pas pel bosc, se li acosta per una encantadora cega, que li ordena que la porti a Dai. Ella diu a Dai que la seva gran espasa és superada pel Destino Verd, i profetitza que si vol governar el Món Marcial, ha d'obtenir l'espasa. Dai es resisteix a assaltar la casa del germà de l'emperador, però l'encantadora li diu que enviï Wei Fang, ja que el noi i l'espasa estan lligats pel propi destí.

Shu Lien arriba a Pequín i és portat a la casa de Sir Te, un home com un pare per a ella, que ha mort recentment. El fill de Te la saluda i revela que el destí verd es conserva a la casa, recordant també l'amor no mencionat entre Li Mu Bai i Shu Lien. Aquella nit, mentre Wei Fang entra a la casa i intenta robar l'espasa, apareix Snow Vase i lluita contra ell. Durant la lluita, Snow Vase veu una marca de naixement al pit de Wei Fang, que la distreu i li permet escapar. Ella demana ajuda i Shu Lien arriba i captura al noi. Vaixell de neu s’acosta a Shu Lien i li demana que l’entrenin en el camí del ferro.

En una taverna, Meng Sizhao (conegut com a Llop Silent a l'Oest), el cavaller que va venir en ajuda de Shu Lien, publica un mandat perquè els guerrers s'uneixin a ell protegint la Casa del Te. Un guerrer ofereix als seus vint espadans a un preu elevat i els ataca quan els rebutja. Quatre guerrers s'uneixen a Silent Wolf en la lluita, i els recluta a la seva causa: Flying Blade of Shantung; Thunder Fist Chan, famós a Zhejiang; Dart Shi de plata, famós a Fuzhou; i Turtle Ma, famosa en aquella taverna.

Shu Lien comença l'entrenament de Snow Snow. Aquella nit, Wolf Silent i els seus guerrers arriben al recinte del Te. Shu Lien està commocionat en veure Silent Wolf, la seva exconeguda, ja que es pensava que havia estat assassinat per Hades Dai molts anys abans. Explica que estava enamorat de Shu Lien, però sabia que Mu Bai era el seu veritable amor i havia fingit la seva desaparició per buscar una vida d’il·luminació a les muntanyes, ja que sabia que sempre estigués viu, Li Mu Bai no hauria demanat a Shu Lien la seva mà.

Hades Dai fa furor que Wei Fang ha fracassat en la seva incursió i envia el seu guerrer d’elit, Mantis, a recuperar l’espasa. Arriba amb la seva festa d’assalt, i Silver Dart Shi i Turtle Ma són assassinats a l’atac. El gerro de neu intenta alliberar Wei Fang de la seva gàbia al pati, però ella és atacada per Mantis i Wei Fang revela la ubicació de l'espasa. L'encantadora cega lluita contra Shu Lien a la cambra de l'espasa, matant el fill de Sir Te quan Shu Lien es nega a renunciar a l'espasa.

Quan els habitants de la Casa de Te ploren la pèrdua dels seus més estimats companys, Snow Vase explica la seva connexió amb el passat de Wei Fang. La seva mare de naixement va ser la llegendària espasa dona Mei. Tanmateix, quan era un nadó, la seva concubina el va canviar pel nadó al Vaso de Neu. Han Mei va criar Snow Vase com a pròpia filla, però mai va deixar de buscar el seu fill. Finalment trobant-lo a West Lotus, va ser ferida mortalment per Hades Dai i, quan va morir, va implorar a la Snow Snow per trobar Wei Fang.

Sabent que Dai enviarà a la gent per matar Wei Fang, Snow Vase l'allibera i es mostra horroritzat després sentir que ha robat l'espasa. Silent Wolf rastreja el noi i lluiten sobre un llac gelat. El mestre de Wei Fang, Iron Crow, arriba i va ferir a Silent Wolf, deixant a Wei Fang escapar i arribar a West Lotus. Wei Fang ofereix l'espasa a Hades Dai, però després intenta matar-la amb ella per venjar-se de la seva mare. Shu Lien i els altres arriben i combaten l’exèrcit de Dai. Shu Lien lluita contra l’encantadora i la mata, utilitzant les seves habilitats per veure les il·lusions de la bruixa. Mantis mata Flying Blade i Thunder Fist, després lluita contra Snow Vase, que la derrota però està ferida malament. Silent Wolf lluita contra Hades Dai a la torre, matant al cap de guerra amb la seva pròpia espasa mentre arriba cap al Destí Verd.

Vaixell de neu sobreviu a les seves ferides i s'uneix a Shu Lien, Llop Silent i Wei Fang mentre porten el Destí Verd a les muntanyes Wudang, on es mantindrà segur encara més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada