Bloc personal,

dissabte, 5 d’octubre del 2019

Unicorn Store (2017)

[764]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Brie Larson
Guió: Samantha McIntyre
Actors: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Joan Cusack

[ Comèdia, drama, fantasia ] 1h 32min

Sinopsi

IMDb (5,5):
“Kit, una somniatruites, rep una invitació que compliria els seus somnis infantils.”

Crítica

Una història sense cap ni peus amb actors coneguts…

La Capitana Marvel. Ja està…

Resum (amb espòilers) [ TRADUCCIÓ AUTOMÀTICA DES DE LA WIKIPÈDIA EN ANGLÈS ]

Kit, una artista fracassada, torna a casa amb els seus pares i fa un treball temporal en una agència de relacions públiques. A la feina, Kit es troba amb el vicepresident de la companyia, Gary, que és extremadament incòmode i fa avenços inapropiats cap a ella.

Poc després d’iniciar la feina, Kit rep una misteriosa carta d’“El venedor” que la convida a “La botiga”, el lloc que ven “allò que necessita”. El venedor ofereix a Kit la possibilitat de complir amb la seva fantasia infantil de posseir un unicorn. Kit ha de preparar-se per tenir en propietat un unicorn complint els requisits específics detallats en fitxers que li venen el venedor. El primer fitxer descriu com proporcionar un recinte adequat perquè l’unicorn pugui viure. Kit contracta a Virgil, un empleat de ferreteria, per construir un estable però no li diu per a què ho necessita. Aviat comencen a parlar i passen temps junts. El segon fitxer diu a Kit que s’ha de preparar per alimentar l’unicorn. Kit i Virgil compren palla en una excursió d’un dia i es coneixen millor.

Gary ofereix a Kit una oportunitat de presentar un terreny de màrqueting per a una aspiradora. Durant aquest temps, Kit rep el següent fitxer i s’assabenta que ha de ser capaç d’envoltar l’unicorn amb un entorn amorós, però reconeix que la seva relació disfuncional amb els seus pares l’impedeix. El cap de setmana, Kit hauria de preparar la seva presentació per a la feina, fa un viatge al desert d’“Emotion Quest” amb els seus pares i els enfronta durant el temps del cercle de la veritat, conduint a una discussió familiar. La discussió es converteix en un argument, augmentant les tensions entre ella i els seus pares.

Una vegada que Kit torna a casa, troba inspiració per a la seva presentació i comença a treballar tota la nit. Kit troba al següent fitxer que ha de demostrar que pot proporcionar l’unicorn econòmicament.

La presentació de Kit és contundent, però no és ben rebuda pels executius comercials que l’observen amb silenci aturdits. Els directius opten per unanimitat per un terreny diferent que tingui un model atractiu. Kit deixa la seva feina. En una cita amb Virgili, li demana que reveli el secret del propòsit de l’estable. Kit li parla de la botiga d’unicorns i ella li porta només per comprovar que ara està abandonada. La confusió de Kit es torna en ira mentre se sent traïda pel venedor. Virgil es preocupa per Kit, dient-li que ha estat connectada, però assegurant-li que no creu que estigui boja. Kit surt enfurismada i deixa a Virgili parat a la botiga, on observa palla al terra.

Kit abandona el seu somni de tenir un unicorn i llença tot el seu art i material. Després d’un moment curatiu amb la seva mare, Kit busca a Virgil i visita la seva botiga, però no es pot posar en contacte amb ell. Ella deixa un missatge de disculpa a la seva bústia de veu i, més tard, troba que Virgili ha acabat l’estable, decorant-lo amb les obres d’art que havia llançat.

El venedor truca per avisar a Kit que ha arribat l’unicorn. Quan vacil·la, el venedor li diu que hi ha una altra dona que espera si Kit no arriba a aconseguir-ho. Virgil demana que Kit no hi vagi. Kit expressa que, si no hi va, sempre posarà en dubte la seva elecció. Quan hi arriba, Kit troba que, de fet, l’unicorn hi és. Ella parla amb l’unicorn, agraint-li les vegades que hi va estar quan no hi havia ningú més, i finalment se’n va. Decideix no emportar-se l’unicorn amb ella i deixa que el tingui la següent clienta. Virgil entra i veu l’unicorn també. Els dos marxen de la mà, sorpresos de tot el que acabaven de viure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada