Bloc personal,

dilluns, 30 de març del 2020

Star Trek: Picard (2020) S01

[114]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kirsten Beyer, Michael Chabon, Akiva Goldsman
Actors: Patrick Stewart, Alison Pill, Isa Briones

[ Acció, aventura, drama ] 10 capítols de 45-60min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Sèrie de seguiment a Star Trek: La nova generació (1987) i Star Trek: Nemesis (2002) que se centra en Jean-Luc Picard (Sir Patrick Stewart) en el proper capítol de la seva vida.”

Crítica

Quin nyap i quina gran decepció!

D’entrada la cosa ja feia tuf, però en un moment donat semblava que podia tenir interès. Finalment, aquest interès ha desaparegut completament i la decepció ha estat enorme.

Explicar històries és alguna cosa més que construir imatges visuals, que és per l’únic que s’aguanta. No hi ha història i no hi ha res darrera. En comparació amb The Mandalorian que, a primer cop d’ull, no té cap pretensió –cosa molt important també– no li arriba a la sola de les sabates. The Mandalorian és l’univers Star Wars però sense pretensions, minimalista a més no poder, però, quan cal, tot mil·limètricament estructurat i treballat. Aquí l’únic ganxo són els personatges “ressucitats” i ben reconeixibles. A part d’això, jo no li veig res més.

Mira que, amb el que em va agradar la sèrie original –i avorrir també, tot cal dir-ho– fins el punt que, de grandet, he vist els 175 capítols dues vegades… i ara això.

Resum (amb espòilers)

Gairebé dues dècades després de la desaparició del comandant Data i després de la destrucció del sistema estel·lar romulà i la retirada del suport de la Federació per a la seva evacuació, Jean-Luc Picard i Starfleet es van "separar" per motius que mai havien fet públics per cap de les dues parts fins ara.

Picard ha estat tenint somnis recurrents en què interactua amb Data. Un d’aquests recorda una pintura de dades titulada "Filla". Una misteriosa jove anomenada Dahj acudeix a Picard per ajudar-lo, i descobreix que és un sintètic biològic creat pel doctor Bruce Maddox basat en el cervell positrònic de Data, la qual cosa és la filla de Data. Després que Dahj sigui assassinat per una societat secreta de romulans que creuen que ella és una "Destroyer" profetitzada de tota la vida, Picard s'assabenta que té una germana bessona. Ell fa la seva missió trobar-la i preservar el llegat del seu vell amic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada